StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN HET KASSEIBAANTJE.


* Freethielvrienden sluiten 2015 af met prachtig slotakoord.
Een immer boeiend kwisverloop, een geweldige kwismaster met 56 sportieve kwissers, een strenge maar rechtvaardige jury en een voorzitter die loopjongen speelt en daar nog aanleg voor had ook, dit was vrijdagavond de succesformule van een uiterst geslaagde kwisavond die zowel bij winnaars als verliezers werd bejubbeld. De maximumcapaciteit van ons lokaal voor deze inmiddels alom geprezen activiteit ligt vast op 14 ploegen en die hadden zich al meteen bij het bekendmaken van de datum een zestal weken geleden gemeld om zeker niet te ontbreken op deze bij uitstek gezellige en leerzame kwisavond. Onder de deelnemende ploegen steevast een afvaardiging van de tappers bezoekerskantine onder leiding van ons lid Steven Willockx (tevens secretariaatsmedewerker), maar ook onze peter Maarten Goffin was naar Het Kasseibaantje afgezakt om sfeer te proeven en in laatste instantie zelfs mee te kwissen in een ploeg die met een afzegger te maken had.

Vanaf de eerste reeks was duidelijk dat het goed zat met de onderwerpen, de moeilijkheidsgraad en de sportiviteit van de deelnemers. Het resultaat was een vlot kwisverloop met een drietal pauzes waardoor het al bij al toch weer snel voorbij 23 uur was, maar gezien de spanning en toffe ambiance was er geen mens die daarover kloeg. En over spanning gesproken : ondanks het feit dat KVK Hingene onder leiding van ons lid Gert Illegems ononderbroken, soms alleen, soms gedeeld op kop stond, bleef het razend spannend tot de laatste vraag. In die mate zelfs dat na 100 vragen KVK Hingene en 1+1=3 samengesteld uit onze leden Mirko Heremans en zus Debby, Denny Van Bruyssel en onze peter Maarten Goffin, elk 89 punten hadden gescoord en dus execo op de eerste plaats eindigden. Het reglement moest er dus aan te pas komen en omdat KVK Hingene in speelronde 2 beter had gedaan dan 1+1=3 (in speelronde 1 hadden ze ieder 9 op 10) werd uiteindelijk KVK Hingene de verdiende winnaar op basis van regelmatigheid, maar wat een knappe remonte van 1+1=3 die halverwege de kwis liefst 6 punten achterstand hadden. En om aan te tonen welk een fantastische kwis Walter Van Doren had samengesteld deze veelzeggende cijfers : winnaar KVK Hingene haalde het schitterend aantal punten van 89, maar ploeg 14 kwam toch ook tot een score van 69 punten en dat is een rapport waar men mee kan thuis komen.
Kwismaster, ik weet niet hoe je het doet, maar je doet het geweldig en we smeken je nu al naar een datum voor de volgende editie. In naam van alle deelnemers en het bestuur van onze supportersclub, hartelijk dank Walter en een dikke proficiat voor dit schittterend werkstuk. Merci Iris en Johnny om achter de schermen ijverig te verbeteren en het klassement bij te houden. Super Ronny met welke snelheid en soepelheid je tussen de tafels flitste om papieren uit te delen en weer op te halen. Dankjewel Vicky en Yannick voor de overheerlijke hapjes en het mogen gebruiken van jullie knusse accommodatie. Ik hou er tot slot aan iedereen die voor prijzen zorgde van harte te bedanken, want onze prijzentafel was er eentje om U tegen te zeggen.

Hierna volgt de stand halverwege en ook de eindstand van de deelnemende ploegen. In de komende dagen maakt onze webmaster Iris zeker tijd om de mooie foto's die werden genomen door clubfotograaf Johnny online te zetten, maar dat wordt iets voor volgende week of de week daarna. Als jullie niks willen missen is het aanbevolen dagelijks een bezoekje te brengen aan www.freethielvrienden.be

Patrick Van Wesemael,
Secretaris Freethielvrienden Bornem.

PLAATS PLOEGNAAM stand halverwege TOTAAL
1 KVK Hingene 48 89
2 1+1=3 42 89
3 Kwisthet 44 85
4 De Stannekes 45 84
5 De Challengers 44 84
6 3 K'tjes & 1B 44 81
7 De Goddelijke Alwetendheid B 41 80
8 Wistjedatje 38 77
9 De Outsiders 39 77
10 Bokrito part 3 40 76
11 Themacaféladies 38 73
12 Matthias en de rest 32 73
13 De Deklatsjotters 36 71
14 De Bezoekende Tappers 38 69