StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Volop beweging op de Freethiel omstreeks de jaarwisseling.
Tussen de lijnen was er de voorbije dagen weinig activiteit te beleven op de groene rechthoek met de naam Freethiel en dat zal zo nog wel een paar weekjes blijven, maar in de bestuurskamer werd er volop gewerkt aan de voorbereiding van de resterende 13 competitiewedstrijden van de reguliere competitie en eigenlijk ook al met het oog op volgend seizoen. Het zou te kort door de bocht zijn om te stellen dat de zure nederlaag tegen Lokeren voor paniek heeft gezorgd, maar het uit handen geven van een normaal gezien veilige 2-0 voorsprong is toch aangekomen als een ferme dreun zowel in bestuursmidden als bij de technische staf en spelersgroep. Er zal heel wat oplapwerk nodig zijn om de averij te herstellen tegen de eerstvolgende competitieopdracht die er aankomt op zondag 17 januari in het Albertparkstadion van Oostende. In dat opzicht is de trip naar het Spaanse San Pedro del Pinatar een prima gelegenheid om de koppen eens bij mekaar te steken en vooral leeg te maken van de kater waarmee de buren uit Lokeren ons hebben opgezadeld, of moet ik zeggen waarmee wij onszelf onnodig hebben opgezadeld ?

Op oudejaarsavond raakte bekend dat de 19-jarige Siebe Schrijvers tot het einde van het seizoen door KRc Genk bij Waasland-Beveren wordt gestald. Sowieso een tijdelijke aanwinst, want ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Siebe al een en ander bewezen in de JPL. Schrijvers is een offensief ingestelde speler die zowat op alle posities in het aanvallend compartiment uit de voeten kan en het is aan de technische staf in samenspraak met Siebe om uit te maken op welke positie hij Waasland-Beveren de komende weken goeie diensten kan bewijzen. Het aantrekken van Schrijvers is een typisch voorbeeld van hoe belangrijk het is om een goed seizoen te draaien, want ik ben ervan overtuigd dat Siebe niet voor W-B had gekozen wanneer onze club 1 of 2 jaar geleden had aangeklopt bij Genk en Schrijvers. Siebe komt nu in een elftal terecht dat er staat en het is enkel de onervarenheid die er de oorzaak van is dat de mannen van Stijn Vreven op speeldag 21 van de bovenbuik naar de onderbuik van het klassement zijn afgegleden. Denk trouwens dat ook de invloed van Vreven die in het trainerswereldje de laatste tijd flink wat aanzien heeft gewonnen, heeft meegespeeld bij Siebe om voor W-B te kiezen.

Kort na de jaarwissel kwam W-B dan naar buiten met het nieuws dat de 24-jarige Franse Malinees Cissé eveneens de troepen van Stijn Vreven zal komen vervoegen. De deal is op wat punten en komma's na rond, want de verdedigende middenvelder is vandaag met het Wase gezelschap mee afgereisd naar het Spaanse oefenkamp in San Pedro del Pinatar. Afgelopen zomer stond Cissé hoog op het verlanglijstje van W-B, maar hij verkoos toen de Spaanse eersteklasser Rayo Vallecano boven het Waasland. Bij Rayo kwam de 1.95 meter lange Cissé die door W-B meermaals bij Dijon in de Franse tweede klasse werd gevolgd amper aan spelen toe en die oninteressante situatie heeft ongetwijfeld meegespeeld dat hij nu voor Waasland-Beveren heeft gekozen. Eigenlijk was Cissé eerste keuze, maar omdat de transfer naar Beveren geen doorgang vond werd Gary Coulibaly voor de positie van verdedigende middenvelder naar de Freethiel gehaald. Vreemd genoeg kwam Coulibaly tot nu toe op die plaats amper een tweetal keren in actie omdat door zijn polyvalentie zijn inbreng centraal achterin meer noodzakelijk werd geacht. Bizar is echter dat Gary een veel betere indruk maakt in de defensie dan op de positie waarvoor hij werd aangetrokken op het middenveld. Het is alvast een voordeel dat beide aanwinsten mee op oefenkamp naar Spanje kunnen en we mogen aannemen dat zij in principe op 17 januari inzetbaar zijn voor de competitiewedstrijd in en tegen Oostende. Het wordt overigens een sportief lastige maand januari, want na Oostende volgt thuis Club Brugge en uit Gent. Voor Alec Luyckx en Niels De Pauw wordt een oplossing gezocht bij een elftal in tweede of derde klasse waar zij in principe meer speelgelegenheid zouden moeten krijgen. Naast Alec en Niels zijn ook Hugo Sousa, Livio Nabab en Ibou Sawaneh niet mee afgereisd naar Spanje omdat zij herstellende zijn en volop aan hun revalidatie werken. Waasland-Beveren werkt een drukke oefenstage af in Spanje, maar er zijn geen vriendschappelijke wedstrijden gepland. Er wordt wel nog gezocht naar een oefenduel omstreeks 12 januari, maar er is nog geen tegenstander bekend.

PVW.