StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jozef Van Remoortel en Dirik Huyck volgen mekaar op.
Het was al langer een publiek geheim dat Jozef Van Remoortel een overgangsfiguur was tussen Melchior Roosens en de nu nieuwe president Dirk Huyck. Sinds begin deze week is die bestuurswissel een feit en ruilen Jozef en Dirk hun zitje om waarbij dus Van Remoortel opnieuw ondervoorzitter wordt en Huyck voorzitter.

Onder het tweejarig voorzittersbewind van Jozef Van Remoortel onderging de club een aantal organisatorische en structurele wijzigingen met de bedoeling de vereniging Waasland-Beveren klaar te stomen op een meer stabiele toekomst.
Sportief waren de voorbije jaren niet de meest rustige uit het nog prille bestaan van de club, maar achter de schermen werd die nare ervaring gebruikt om lessen te trekken en te proberen een koerswijziging op gang te brengen. Dit alles in enkele zinnen neerpennen is een makkie, maar het in de praktijk omzetten een ander paar mouwen en vandaar dat de vooropgestelde termijn van Jozef Van Remoortel als voorzitter dubbel zolang uitviel als gepland. Nu de donkere wolken boven de Freethiel beetje bij beetje aan het opklaren zijn acht Jozef de tijd rijp om een stapje trug te zetten, maar de club ligt hem zo nauw aan het hart dat hij gegarandeerd een voortrekkersrol zal blijven vertolken.
Persoonlijk heb ik Jozef niet zo goed gekend, maar zijn manier van overkomen doet mij altijd een beetje denken aan iemand die ik veel beter heb gekend en ongelooflijk veel fantastisch mooie momenten mee heb beleefd, nl. Jan Van Ussel. Zachtaardig, een vat vol levenservaring en iemand bij wie een gegeven woord heilig was. Figuren die bewust kiezen om niet in de schijnwerpers te lopen, maar die keuze deed niet de minste afbreuk aan zijn vele kwaliteiten op sportief en menselijk vlak. Ik denk dat het profiel van Jan en Jozef veel gelijkenis vertoont en dat is toch een mooi compliment voor onze afscheidnemende president.

De fakkel wordt nu doorgegeven aan Dirk Huyck en dat lijkt volgens mijn bescheiden mening een goeie zaak. Op korte tijd heb ik Dirk leren kennen als een succesvol zakenman, maar vooral een bijzonder gemotiveerd clubman die wel, en dat is verheugend, een idee heeft waar hij naartoe wil met deze club. Een stabiel en commercieel gezond bedrijf worden staat bij hem hoog in het vaandel geschreven. Sportief is de ambitie om het lopende seizoen in alle sereniteit af te werken en volgend seizoen te lat net iets hoger te leggen om op iets langere termijn de status van stabiele middenmotor aan te nemen. En dat die verhoopte status van middenmotor mogelijkheden biedt leert en eenvoudige blik op het huidig klassement van de JPL waar tussen de nr6 Charleroi met 30 punten en de nr13 W-B met 24 punten, een kloof gaapt van amper 6 punten.
Dirk Huyck straalt gerechtvaardigde ambitie uit en is sinds afgelopen zomer sportief verantwoordelijke, hierbij uiteraard omringd door een aantal medewerkers met ruime stielkennis en mag ik zonder na te trappen naar wie ook, opmerken dat de eerste resultaten van zijn sportief beleid bijzonder hoopgevend zijn en perfect aansluiten bij de vooropgestelde doelstellingen.
Mij rest enkel Jozef Van Remoortel in naam van de supporters van Waasland-Beveren van harte te bedanken om als zeer nuttig overgangsvoorzitter te fungeren en Dirk Huyck een warm welkom te heten in zijn nieuwe functie en hem hierbij succes toewensen is geen overbodige luxe. Een ding weet ik alvast met zekerheid : om de vooropgestelde ambitie waar te maken (en die lijkt mij best aantrekkelijk voor een familieclub van het niveau Waasland-Beveren), rekent Dirk in belangrijke mate op de steun en belangstelling van de supporters en dat geef mij althans een prettig gevoel van betrokkenheid.

PVW.