StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* OHL en Westerlo verhogen druk bij steeds ruimere middenmoot.
Zaterdagavond deden OHL en Westerlo wat ze moesten doen en wat men liever niet zag in Beveren, Mechelen, Moeskroen, STVV en Kortrijk. In OHL tegen Kortrijk en Westerlo tegen Mechelen trokken de thuisploegen nipt maar verdiend aan het kortste eind waardoor de bezoekers uit Kortrijk en Mechelen geen goede beurt maakten en datzelfde geldt ook voor Moeskroen-Peruwelz, maar dat er in Brugge weinig te rapen zou vallen hadden de mannen van Janevski wellicht zien aankomen. Het resultaat van dit alles is dat OHL en Westerlo dreigend dicht zijn komen aansluiten bij de geciteerde clubs en dat maakt het best spannend en interessant voor de komende 8 speeldagen, maar het was juist de bedoeling van W-B om precies dat soort spanning voorgoed af te zweren.
Nu ja, ten opzichte van de meeste genoemde elftallen heeft W-B het voordeel dat het vanavond nog aan de bak moet, maar Oostende uit is natuurlijk geen cadeau.
De kustboys willen zo snel als mogelijk zekerheid verwerven over play-off I en dan is een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren in principe een haalbare kaart. Maar toch, over haalbare kaarten weten ze in Beveren alles, want hoe vaak zou het ons al niet overkomen zijn, dit en de voorgaande seizoenen, dat een haalbare kaart geen of te weinig punten opleverde. Marc Coucke heeft er alvast het volste vertrouwen in dat het goed komt, want ik las een tweetje van hem waarin hij zegt dat het vandaag aan de kust mooi, maar koud weer zal zijn met vanaf 20 uur een wervelwind. Coucke zal toch weten dat de ploegen aan de rust draaien en dat Oostende maximum 45 minuten windvoordeel kan hebben ! Tenzij natuurlijk de scheidsrechter van dienst voor die andere 45 minuten zal zorgen !
Feit is dat W-B er goed aan doet om vanavond alles op alles te zetten om iets mee te nemen uit het Albertparkstadion, want mits verlies nadert Westerlo tot op 5 punten en met Club Brugge thuis en Gent uit voor de boeg zijn dat niet meteen geruststellende vooruitzichten.

PVW.