Als het moet staan we er, met dank aan een sterk collectief en de uitblinkers Schrijvers en Moulin.
Gezien de resultaten van Westerlo en OHL op zaterdagavond was met lege handen terugkeren uit Oostende geen optie, maar die vaststelling omzetten naar daden tussen de lijnen in het Albertparkstadion bij een ploeg die stevig op play-off I-koers ligt is uiteraard een ander paar mouwen. Maar net zoals eerder op het seizoen in OHL, Lokeren, Moeskroen en STVV slaagt Waasland-Beveren er telkens in een vuist te maken op momenten dat het écht nodig is en dan duikt steeds opnieuw de vergelijking op van coach Vreven en het overbrengen van zijn karakter naar de groep. Zo kon het gebeuren dat W-B gisteren na tweemaal op voorsprong te hebben gestaan er toch nog in slaagde een 3-2 achterstand in het wedstrijdslot op te halen met een 3-3 als onwaarschijnlijk eindresultaat.

Oostende-WB was een match die om meerdere redenen interessant was om naar uit te kijken. Er was de fel overdreven 1-5 nederlaag van W-B in de heenronde die naar revanche smaakte. Maar het was uiteraard ook uitkijken naar de impact van het Spaanse oefenkamp en misschien nog het meest van al naar de verrichtingen van de nieuwkomers Siebe Schrijvers en Ousseynou Cissé en het moet gezegd, ze hebben hun entree in geen geval gemist. De wedstrijd begon nochtans met enkele onzekere en angstaanjagende tussenkomsten van Laurent Henkinet die van Stijn Vreven een tweede kans kreeg na zijn aarzelende competitiestart. En toegegeven, Laurent begon twijfelend, maar won gaandeweg aan vertrouwen en maakte in de tweede helft enkele cruciale reddingen die W-B nodig had om in de match te blijven. Het was echter youngster Siebe Schrijvers die alle aandacht in de beginfase opeiste door in de 8ste en 17ste minuut Waasland-Beveren met 2 fantastische doelpunten (zijn eerste goals ook van het seizoen) telkens op aangeven van Thibault Moulin, tweemaal op voorsprong te schieten. Een vlot combinerende thuisploeg kon echter tweemaal de achterstand ongedaan maken na goals van eerst Akpala op het kwartier en vervolgens Canesin in de 35ste minuut. De wedstrijd verliep evenwichtig en was zeer aantrekkelijk, maar het technisch meest verzorgde voetbal kwam van de mannen van Yves Vanderhaeghe die geduldig naar openingen bleven zoeken. De 45 minuten vlogen voorbij en dat is meestal een waardemeter voor de kwaliteit van de wedstrijd en die was inderdaad bovengemiddeld tot hoog.

Waasland-Beveren leek geen genoegen te nemen met de 2-2 en ging na de herneming op zoek naar een derde voorsprong en was daar via Lengil en Schrijvers dichtbij, maar het doelpunt viel in de 52ste minuut aan de overkant van de voet van Musona. W-B dreigde kopje onder te gaan, maar kon gelukkig rekenen op een zeer attente Henkinet die naarmate de wedstrijd vorderde zijn niveau bleef optrekken en met een aantal prima parades een vierde Oostendse doelpunt verhinderde. Het frisse voetbal van de thuisploeg eiste echter zijn tol, want met het slotkwartier in zicht waren de brandstoftanks bij heel wat spelers zo goed als leeg waardoor W-B opnieuw beter in de match kon komen. Een combinatie Cissé-Moulin zette Vanzo (in de eerste helft vroeg ingevallen voor de geblesseerde Milosevic) aan het werk en Floriano werd door Lukaku foutief afgestopt. Mede-uitblinker Moulin (hij had in de 3 goals een voetje) knapte de klus vanop de elfmeterstip feilloos op zodat met nog een zestal minuten te gaan alles was te herdoen. Oostende probeerde met de moed der wanhoop alsnog de volle inzet aan de kust te houden, maar een autoritaire Henkinet gaf geen krimp.

Geweldig resultaat van W-B, want punten pakken in Oostende is dit seizoen weinig ploegen gegeven. Hoopgevend debuut van Schrijvers met 2 wereldgoals die pure klasse verraden, maar ook Cissé mocht na een wat aarzelende eerste helft terugblikken op een geslaagde entree. Het zat W-B gisteren op enkele cruciale momenten wat mee, maar het puntje waar onze jongens tegen Lokeren minstens recht op hadden is bij deze binnen. Hoopgevende prestatie ook om zondagavond 20 uur Club Brugge mee in de ogen te zien.