StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kalenderwijziging match WB-Anderlecht.
De wedstrijd tussen het grote en wat eens het kleine Anderlecht werd genoemd en die voor zaterdag 20 februari op het programma stond, heeft een nieuwe datum gekregen. Het is de bedoeing om ditmaal op zondag 21 februari om 18 uur de Freethiel gezellig vol te laten lopen.

* Beloften krijgen wat langer rust.
Ook de beloftencompetitie die normaal gezien maandagavond zou hervatten, kreeg te maken met de gevolgen van de barre weersomstandigheden. De mannen van Johan Van Rumst die een lange en lastige verplaatsing wachtte naar Sclessin mochten thuis blijven omdat de wedstrijd werd uitgesteld. Eerstvolgende opdracht is nu voor volgende week maandag 25 januari om 19.30 uur wanneer STVV de gast is op Puyenbeke.

* Leuk weetje :
naar verluidt is Waasland-Beveren de enige ploeg in de Jupiler Pro League die meer punten buitenshuis sprokkelde dan op de eigen Freethiel. Vier overwinningen en de puntendeling van gisteren in Oostende maken dat W-B 13 punten op verplaatsing haalde tegen 12 thuis. Een vreemde vaststelling wetende dat W-B aan het seizoen begon met een 6 op 6 in zijn eerste 2 thuismatchen tegen respectievelijk Zulte-Waregem en Kortrijk.

* Weergoden werpen roet in het eten.
De vele neerslag van de voorbije dagen en de ingetreden vorst tijdens het weekend hebben voor heel wat afgelastingen gzorgd. Zo werd vrijdag al de thuiswedstrijd van Yellow Blue tegen Kieldrecht afgevoerd vanwege te veel water op het veld. Zonder te spelen deed YB wel een goeie zaak, want concurrent voor de periodetitel White Boys Sint-Niklaas kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen het Melsele B van Danny Pfaff. Nu woensdag trekt Yelow Blue naar Zaffelare voor een inhaalwedstrijd en er zijn alweer geen bezoekende fans welkom. Maar niet getreurd, want de wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden in Café Tivoli te Kruibeke. Komend weekend moeten de mannen van Stefan Van Rumst naar Melsele B.
Verder onthouden we dat de vier trainers in derde klasse A met een Freethielverleden hun team dit weekend zagen winnen : Bart Selleslags en Bornem deden dat met 2-1 tegen Izegem, Sint-Niklaas dat wordt getraind door Robby Buyens bleef met 4-0 duidelijk de baas boven Rc Mechelen, Dender en Pister behielden na 2-0 winst tegen Temse de leidersplaats en het Aalst van Dirk Geeraerd ging ondanks de financiƫle moeilijkheden bij de Ajuinen toch met 0-2 winnen in Sint-Eloois-Winkel.

PVW.