StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Aaron Dhondt is vanaf volgend seizoen een Freethielboy.
Waasland-Beveren heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de 20-jarige beloftevolle aanvaller Aaron Dhondt die momenteel de kleuren van derdeklasser Izegem verdedigt. Het succesverhaal van Renaud Emond en Olivier Myny krijgt dus navolging in de persoon van deze gewezen Club Bruggebelofte die alvorens bij Izegem te belanden nog een tussenstop maakte bij de buren van Cercle waar hij vorig seizoen topschutter werd bij de beloften. Aaron nam een vliegende start bij Cercle en vond vrij vlot de weg naar de netten. Ondertussen staat de teller op 11 en heeft Dhondt ook al 7 assists achter zijn naam. Aaron maakte vooral in de eerste ronde indruk bij Izegem en vormde een in het oog te houden duo met Versraeten (ex-Kortrijk), maar hij heeft ondertussen zijn lot voor volgend seizoen verbonden aan reeksgenoot Oudenaarde waardoor Izegem op een week tijd 2 sterkhouders ziet vertrekken.

Zonder details te kennen durf ik veronderstellen dat deze transfer er mede is gekomen op advies van hoofdscout Daniël De Clercq die in het verleden dezelfde functie bekleedde bij Club Brugge en Zulte-Waregem en vermoedelijk Aaron al een tijdje kent. Op zichzelf zijn dit interessante transfers waar men niet tegen kan zijn en de recente ervaringen met Renaud Emond en Olivier Myny bevestigen die werkwijze, maar ondertussen zit W-B nog met Dylan De Belder die het bij Lommel ver van onaardig doet en er bewijst een zeer degelijke spits voor tweede klasse te zijn en misschien volgend seizoen een kans verdient op het hoogste niveau.

* Yellow Blue verliest in Zaffelare.
Woensdagavond heeft YB de inhaalwedstrijd op het veld van Zaffelare met 3-1 verloren. De Beverenaren begonnen alshetware met een 1-0 achterstand, want de thuisploeg scoorde al in de 1ste minuut. De bezoekers daarentegen lieten een aantal wenkende kansen onbenut incasseerden voor de rust en tegen de gang van het spel in nog een tweede doelpunt. Op het uur lukte Yellow Blue de verdiende aansluitingstreffer, maar Zaffelare scoorde in het laatste fluitsignaal de 3-1, tevens eindstand. Geen al te beste beurt in het kader van de periodetitel, maar het seizoen in alle sereniteit verder afwerken is het opzet van trainer Van Rumst die er zich van bewust is dat 2 maanden geleden de situatie er heel wat minder rooskleurig uitzag en het van weinig realisme zou getuigen thans teleurgesteld te zijn over het mislopen van deelname aan de eindronde.

* Even terugdenken aan 1989.
Zondagavond loopt de Freethiel gegarandeerd gezellig vol voor het duel met Club Brugge en morgen zaterdag vinden jullie op deze website de voorbeschouwing. Even een paar zinnetjes mijmeren bij de laatste keer dat Blauw-Zwart onderuit ging op de Freethiel en dat was in 1989 met een toen wervelende Marek Kusto in de eerste helft en een sublieme Dirk Rosez in doel. KSKB won met 3-2 en zette door deze driepunter een belangrijke stap naar het behoud en dit onder leiding van trainer René Desaeyere. Die 3-2, ik zou er zondagavond met plezier voor willen tekenen !

PVW.