StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NIEUWE SPEKTAKELMATCH, PUNTEN OF BEIDEN ?

Het klonk als muziek in de oren zondagavond verslaggever Floris Geerts enthousiast te horen vertellen dat de wedstrijd geen seconde had verveeld, maar ik vraag mij af of de muziek nog even mooi had geklonken in de Wase oren wanneer de 3-3 van Moulin was uitgebleven. Het puntje gaf mij alvast het gevoel van een overwinning, maar het besef dat W-B op bezoek bij een play-off I-kandidaat in staat was een dergelijke wedstrijd op de mat te brengen, benadert toch de grote voldoening van het behaalde puntje. Het gevreesde drieluik Oostende-Brugge-Gent is zondagavond echter pas aan hoofdstuk 2 toe en elk puntje wat dit drieluik oplevert zal blijken van goudwaarde te zijn.

Waasland-Beveren zit in de wat complexe situatie waarbij het met recht de blik naar voor mag richten en constateren dat plaats 9 amper 2 punten verwijderd is, maar het moet ook bezorgd achterom kijken en vaststellen dat tot voor de wedstrijden van zaterdagavond het verschil met de laatste plaats nauwelijks 6 punten bedraagt. Voordeel van de wedstrijd tegen Club Brugge is natuurlijk dat we weinig of niks te verliezen hebben en tegen een Brugge met een dit seizoen niet zo beste uitreputatie moet W-B zeker in zijn kansen geloven. Bijkomend voordeel daarenboven is dat Waasland-Beveren op het moment dat het tegen Blauw-Zwart in het strijdperk treedt reeds de andere resultaten kent, maar onze coach kennende trekt hij zich daar niks van aan en verwacht hij van zijn spelers dat zij, ook tegen Club Brugge, tot het gaatje gaan.

De 3-3 van W-B in Oostende was de ideale opsteker om de laatste restanten van de kater tegen Lokeren door te spoelen en tevens de bevestiging van het nut van het Spaanse oefenkamp. Maar om het knap resultaat in het Albertparkstadion niet te moeten bestempelen als een uitschieter, zou het meegenomen zijn het spektakelstuk van zondagavond nog eens over te doen of te evenaren. Met de inbreng van Schrijvers en de groeiende samenwerking van de tandem Moulin-Cissé, komt het in aanvallend opzicht op korte termijn zeker goed, maar het zorgenkind blijft ondanks ongetwijfeld veel goeie voornemens van alle betrokkenen, de defensie en in het bijzonder het centraal duo. In Oostende maakte het duo Coulibaly-Buatu op zijn zachtst gezegd weinig indruk en vrees ik dat de inbreng van Moren of Sousa als deze is hersteld, moet worden overwogen.

De realiteit voor zondag is simpel : wanneer Club Brugge in goeie doen is valt er zeer waarschijnlijk niets te rapen voor W-B, maar hoe goed een tegenstander is heeft soms ook te maken met de eigen in te brengen weerstand. Een plannetje klaar hebben om de tegenstander proberen te ontregelen, het is Vreven zeker gegeven, maar de wedstrijdomstandigheden kunnen ook roet in het eten gooien. De match in Oostende was nauwelijks 20 seconden bezig of een hele week aan voorbereiding lag bijna in de prullenmand. Kortom, details bepalen dikwijls het verloop van een wedstrijd en houden geen rekening met zorgvuldig uitgestippelde plannetjes, maar dat maakt het voetbal nu juist zo aantrekkelijk. Een ding staat vast : als Waasland-Beveren iets wil halen tegen Club zal het 90 minuten en waarschijnlijk zelfs een paar meer, uiterst geconcentreerd moeten zijn en dat is niet onmogelijk, maar wellicht toch zeer lastig. Ik was er een paar maanden geleden nagenoeg zeker van dit seizoen niet meer naar beneden te moeten kijken, maar door de enorme hergroepering die de rangschikking heeft ondergaan zou het onverstandig zijn dat niet te doen. Hopelijk vallen later deze avond de uitslagen wat mee zodat deel 2 van het vervloekte drieluik niet te veel schade oplevert.

Patrick Van Wesemael.