StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een voor- of een nadeel ?
Het ziet er naar uit dat de strijd onderin de JPL een onverwachtse en onwaarschijnlijk boeiende ontknoping krijgt. Na de resultaten van zaterdagavond zit er tussen plaats 9 die wordt gedeeld door Lokeren en Kortrijk en plaats 16 die wordt ingenomen door Westerlo en Moeskroen, nauwelijks een verschil van 5 punten waardoor momenteel liefst 8 ploegen betrokken zijn in de degradatiestrijd en daar kan zelfs winst vanavond van W-B tegen Club Brugge niks aan veranderen.

Westerlo met 6 op 6 en OHL met 4 op 6 hebben de strijd om die ene rechtstreekse degradatieplaats in de JPL opnieuw volop leven ingeblazen. Westerlo deed dat tegen Mechelen en in Sint-Truiden, terwijl OHL thuis tegen Kortrijk en in Zulte-Waregem ook al een knappe 4 op 6 realiseerde en zaterdagavond in blessuretijd zelfs nog 2 kostbare punten uit handen gaf aan de Gaverbeek. Op zichzelf zijn het geen stuntprestaties van beide ploegen, maar bekeken vanuit hun ongunstig klassement zijn het wel resultaten die kunnen tellen en tot de verbeelding spreken. Ook Moeskroen dat in de slotfase van de match tegen Lokeren nog tot een 1-1 puntendeling kwam, is ver van uitgeteld.
Er zal gegarandeerd de komende dagen en weken in Beveren, Mechelen, Sint-Truiden, Lokeren en Kortrijk flink wat sportieve onrust heersen, maar die blijft er uiteraard ook in Leuven, Moeskroen en Westerlo, want het komt wel vaker voor dat ploegen een onwaarschijnlijke remonte inzetten, maar deze vergeten af te maken.

Door deze ontknoping zouden we bijna vergeten dat Waasland-Beveren vanavond om 20 uur nog een kans krijgt om de kloof met de geciteerde teams, hetzij toch iets verder uit te diepen, hetzij ongedaan te maken. Club Brugge is dan niet meteen de meest aangename tegenstander en Blauw-Zwart zal straks ongetwijfeld heel wat extra supporters tellen verspreid over zowat heel Vlaanderen tot in Henegouwen. Ik zat mij af te vragen of het nu een voor- of nadeel is dat Waasland-Beveren vanavond op het veld stapt met de resultaten van zaterdagavond in het achterhoofd. Misschien moet Vreven maar kiezen voor een alles of niks wedstrijd, want ongeacht hetgeen er gisteren in Waregem en Sint-Truiden is gebeurd, rekent men op voorhand met Club Brugge als tegenstander op niet veel. We zouden dus kunnen stellen dat W-B vanavond niks te verliezen heeft, maar dat klinkt wat raar in de wetenschap dat Westerlo en Moeskroen tot op 3 punten zijn genaderd.

PVW.