Waasland-Beveren heeft zondagavond niet gekregen waar het op basis van een sterke tweede helft recht op had, want een bij momenten panikerend Club Brugge ontsnapte na rust tot enkele keren toe aan de voor de thuisploeg dik verdiende gelijkmaker. Of zoals Stijn Vreve het na de wedstrijd verwoordde : "op het hoogste niveau moet je de trekker overhalen op het juiste moment."

Er waren amper een handvol seconden gespeeld toen Laurent Jans compleet mistastte, maar Izquierdo was te verbaasd om het cadeau te verzilveren. Even later deed Engels hetzelfde aan de overkant, maar Butelle redde de poging van Schrijvers. De wedstrijd was gelanceerd met iets meer balbezit voor de bezoekers, maar het was toch weer een stilstaande fase die op het kwartier aan de basis lag van de Brugse openingsgoal. Goeie hoekschop van Gedoz en Björn Engels die geen tegenstander had aan Cissé om binnen te kopppen. Aan de overkant moest Butelle weer handelend optreden bij de tweede bal na een vrijschop van Moulin. W-B kwam in de 32ste minuut op een wat gelukkige wijze aan de gelijkmaker toen een slap schot van Cissé afweek op alweer Engels en Butelle kansloos was. Op slag van rust scoorde Siebe Schrijvers zijn nr3 in Beverse loondienst na afleggen van Gano, maar Delferiere keurde het doelpunt af voor millimeterbuitenspel zodat de ruststand 1-1 bleef.

In de 52ste minuut lag defensief geklungel van Coulibaly aan de basis van een nieuwe Brugse voorsprong met ditmaal Jelle Vossen als afwerker. Henkinet hield nog een keertje Izquierdo van de 1-3, maar daarna was het al W-B wat de klok sloeg. Coulibaly bediende Vanzo, maar Floriano talmde te lang en op een corner van Moulin werd Genkenaar Schrijvers vrijgespeeld, maar ex-Genkenaar Vossen haalde de 2-2 van de lijn. Opnieuw Siebe Schrijvers kon een voorzet van Lengil onvoldoende drukken en in de derde van 4 minuten blessuretijd was alweer Schrijvers dichtbij de gelijkmaker na hoekschop van Moulin. Even voordien had een foutloze Henkinet een onzichtbare Vormer van de beslissende 1-3 gehouden. Brugge zag het laatste half uur van de wedstrijd sterren, maar werd op Preud’Hommes 57ste verjaardag toch beloond met de hemel.

Een te zwaar verdict voor een moedig strijdend Waasland-Beveren dat bij momenten uitstekend voetbalde en Brugge in de tweede helft tot panikerig voetbal dwong. Bijkomend pijnlijk verdict is dat W-B bezig is aan veruit het beste van 4 seizoenen Jupiler Pro League, maar met nog 7 speeldagen te gaan amper 3 punten meer telt dan de rode lantaarns Westerlo en Moeskroen en met de verplaatsing naar de Ghelamco-Arena volgende week zondagavond in het verschiet, ligt alles onderaan weer volledig open. Dit W-B is absoluut geen ploeg om te zakken, maar Stijn Vreven had vooraf al gezegd dat hij geen behoefte had aan schouderklopjes na de wedstrijd, wel aan punten. De realiteit is zuur, maar anderzijds is er geen enkele reden om aan het twijfelen te slagen, want zowel in Oostende als thuis tegen Club Brugge toonde W-B niet het minste verval en is het enkel door de meevallende resultaten van OHL en Westerlo dat deze vervelende situatie is ontstaan, maar wees gerust, er zitten meerdere clubs met de handen in het haar !