verslag BELOFTEN MAKEN VERSCHIL IN HET SLOTKWARTIER.

Nadat vorige week de eerste groepswedstrijden van de beloftencompetitie door de slechte staat van de velden werden afgelast en W-B zich niet diende te verplaatsen naar Sclessin, mochten de mannen van Johan Van Rumst en David Destorme maandagavond hun eerste wedstrijd in groep A op Puyenbeke openen tegen STVV. Aandachtig toeschouwer bij deze wedstrijd was Marc Wilmots wiens zoon Renaud bij STVV voetbalt. Onze bondscoach zag een bijzonder gesloten wedstrijd met nauwelijks doelkansen. Enkel M.Sila kon in het eerste bedrijf met een laag schot doelman De Winter op de proef stellen en had daarbij de hulp nodig van een ploegmaat om de afgeweerde bal onschadelijk te maken.

Ook in de tweede helft was er weinig opwinding in de zone van de waarheid, maar toch slaagde W-B er in het slotkwartier in het verschil te maken nadat een schot van Kevin Hebbelinck alweer onvoldoende werd afgeweerd door Yves De Winter en de goed gevolgde Maxim Nys met een kwartier te gaan voor het openingsdoelpunt tekende. Weinige minuten later rondde Olivier Myny een Wase aanval af met de 2-0. Opnieuw Nys was nog dicht bij de 3-0, maar nadat hij de Truiense keeper had omspeeld ontbrak het hem aan kracht om de kroon op het werk te zetten van een kortstondige, maar goeie invalsbeurt. De bezoekers uit Sint-Truiden kregen in 90 minuten niet één bal tussen de palen en ik laat in het midden of dat iets zegt over de verdienste van W-B of de zwakte van STVV. Zowel bij W-B als STVV stonden 9 A-kernspelers in de basis.

Volgende week maandag 1 februari trekt Waasland-Beveren naar Genk en de volgende thuiswedstrijd komt er aan op woensdag 10 februari met dan KV Mechelen als gast in Puyenbeke.

Waasland-Beveren trapte af met :
Merveille Goblet, Senne Van Doren, Maximiliano Cauffriez, Valtteri Moren, Glen Leemans, Tortol Lumanza (in de 37ste minuut vervangen door Recmo Pieters), Sebastien Ito Mavitidi (in de 71ste minuut vervangen door Emre Ercyias), Olivier Myny, Zakaria M.Sila (in de 46ste minuut vervangen door Gilles Van Remoortere), Kevin Hebbelinck, David Destorme (in de 66ste minuut vervangen door Maxim Nys).