StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg HET WORDT OOK SUPPORTEREN VOOR ZULTE-WAREGEM EN STANDARD DIT WEEKEND !

Waasland-Beveren heeft de winterstop prima verteerd en liet zowel in en tegen Oostende als thuis tegen Club Brugge een goeie indruk. Tot daar alles ok, maar de 1 op 6 was echter iets te weinig op basis van het geleverde spel. Bovendien kwam er slecht nieuws uit Waregem en Sint-Truiden waar respectievelijk OHL en Westerlo vlot punten sprokkelden zodat W-B, maar nog een handvol andere teams, de hete adem in de nek voelen van het geciteerde duo dat eigenlijk een trio is geworden met het gezelschap van Moeskroen-Peruwlz. Leuk voor de spanning onderin als niet-betrokkene, maar minder fijn voor wie had gehoopt/gerekend op een onbevangen seizoensslot met vooruitzichten om te experimenteren met het oog op volgend seizoen en bij die ploegen rekende W-B zich dit seizoen.

Waasland-Beveren kreeg zondag door een gebrekkige afwerking en defensief onoordeelkundig ingrijpen tegen Club Brugge niet waar het recht op had en zag de concurrentie angstig dicht naderen. Schouderklopjes en lovende commentaren leveren helaas geen punten op, maar anderzijds waren de verrichtingen van Stijn Vreven en zijn mannen in Oostende en tegen Blauw-Zwart hoopgevend en zeer degelijk. Er is absoluut niet de minste aanleiding tot paniek als we het louter over het spelniveau hebben, maar dat peil koppelen aan competitiepunten is de beste manier om uit de gevarenzone te ontsnappen en dan is deel 3 van het gevreesde drieluik Oostende, Club Brugge en Gent geen prettige afsluiter, zeker nu W-B nog slechts een bonus van 3 punten heeft op Westerlo en Moeskroen.

De Buffalo's maakten zondag een grootse indruk op Sclessin door vlotjes met 0-3 de maat te nemen van de nochtans op dreef geraakte Rouches en dat terwijl datzelfde Standard de week voordien een vergelijkbaar grootse prestatie had afgeleverd in Lokeren. Resultaat is een optelsommetje om even bij stil te staan en dat deed Vreven donderdagavond op de sportavond van de Supportersfederatie waar hij onomwonden zijn respect, maar eigenlijk was het bewondering, uitdrukte voor onze aanstaande tegenstander en dat is geen evidentie bij Stijn. Anderzijds zou men natuurlijk kunnen stellen dat W-B in Gent niks te verliezen heeft, want er moet al een groot wonder gebeuren willen de Waaslanders met een onverhoopt puntje uit de Ghelamco-Arena terugkeren, laat staan een driepunter. De realiteit is dus dat de supporters, maar dat doet gegarandeerd de hele entourage van W-B, stiekem dit weekend een beetje (om eerlijk te zijn veel) supporter zullen zijn van Standard dat naar OHL trekt en Zulte-Waregem dat de gast is in het Westelse Kuipje. De bestaande kloof van 3 punten stabiliseren tot na het weekend zou een geweldige opsteker zijn met de komst van OHL op het programma.

Er lijkt een bizar seizoenseinde in de maak, want pas na de verloren wedstrijd tegen Club Brugge drong het voor het eerst dit seizoen tot mij door dat de strijd onderin nog niet gestreden is, integendeel zelfs, pas begonnen. Mijn geloof in deze spelersgroep is echter, ondanks de harde klassementsrealiteit, van die orde dat ik er van overtuigd ben dat onze jongens het gaan redden en dat de inhaalrace van Westerlo en OHL knap is, maar om bevestiging vraagt.

Patrick Van Wesemael.