StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hopelijk wordt het een even spannende voetbalavond als gisteren.
Zonder te spelen heeft Waaslan-Beveren zaterdagavond goeie zaken gedaan. De kloof met de nummer laatst is uiteraard gebleven, maar wie het voetbal van gisterenavond heeft gevolgd weet dat het op de diverse velden anders had kunnen aflopen. Het begon al vrijdagavond toen STVV op een kwartier na de betere was van Anderlecht, maar na 90 minuten gingen de 3 punten mee in de tas naar Brussel waardoor de Kanaries op 26 punten blijven staan (W-B heeft er 25). In de vooravond kreeg OHL het bezoek van Standard en anders dan de logische 0-2 laat uitschijnen, heeft Standard alle kleuren van de regenboog gezien om de 0-2 ruststand veilig te stellen wat wordt bevestigd in het uitroepen van Victor Valdes als beste Luikenaar. Hierdoor blijft OHL op 23 punten en met zaterdag Waaslan-Beveren tegen OHL op het programma mag duidelijk zijn van welk groot belang deze wedstrijd is. Toen Westerlo na 34 minuten een 1-0 voorsprong nam tegen Zulte-Waregem gingen mijn eerste gedachten uit naar Stijn Vreven waarvan ik op de sportavond van donderdagavond echt onder de indruk was hoe kapot hij was van de recente ontwikkelingen onderin de JPL. Kan er mij natuurlijk iets bij voorstellen, want het harde labeur van de voorbije maanden hebben hem en zijn team veel lovende commentaren opgeleverd, maar wanneer W-B na 30 speeldagen uit de bus komt als nr16 zal hij en pas daarna spelers en bestuur met de vinger gewezen worden en dat zou toch een drama zijn voor het schitterende werk dat Stijn met W-B heeft geleverd. En ik moest opnieuw aan Stijn denken toen Waregem gelijk maakte en daarna zelfs op voorsprong kwam. Ik had het gevoel dat Vreven na rust op de bank bij Zulte-Waregem was gaan zitten en mede voor de ommekeer had gezorgd. Had ik niet ergens eerder deze week voorspeld dat hetgeen Westerlo nu voor heeft gehad een bekend fenomeen is ? Alle druk verdwijnt bij sommige ploegen die afgeschreven zijn en gaan plots meer complexloos voetballen en doen dat vaak met instemming/medewerking van Dame Fortuna, want laat ons eerlijk zijn, het doelpunt van Julien Vercauteren van Westerlo tegen Mechelen was van wereldse schoonheid, maar dat lukt hem nooit meer en de strafschop die het kreeg in Sint-Truiden was eveneens een laat nieuwjaarscadeau. Dit alles had wel tot gevolg dat Westerlo op een mum van tijd de kloof van 8 naar 3 punten kon versmallen en heeft er mede voor gezorgd dat de indruk ontstond dat W-B een terugval had, terwijl het in Oostende en tegen Club brugge juist hoopgevende prestaties had gebracht. Maar het zou natuurlijk fout zijn onze huidige penibele klassementssituatie op de kap van anderen te verhalen, want datzelfde Westerlo kon er niks aan doen dat W-B tegen Lokeren een 2-0 voorsprong uit handen gaf.
En dan was er nog het bizar verhaal van Charleroi-Mechelen. De Kakkers overkwam hetzelfde als W-B tegen Lokeren en we kunnen er over meepraten : dat doet zeer. Maar de ene zijn dood is de andere zijn brood, want hierdoor blijft KV met 27 punten in het vizier van W-B.
Nu maar hopen dat Waasland-Beveren vanavond eervol het strijdperk van de Ghelamco-Arena kan verlaten, want als er één team is momenteel in de JPL dat zijn spel en tactiek kan opdringen aan de tegenstander, is het Gent wel. Verlies beperken, domme kaartenlast vermijden en gespaard blijven van blessures, ik zou er willen voor tekenen, maar ik wil mij graag vergissen in positieve zin.

PVW.