StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B DOET LANDSKAMPIOEN BIJNA STRUIKELEN.

In een niet hoogstaande, maar desondanks leuke wedstrijd is Waasland-Beveren er in geslaagd landskampioen Gent tot het uiterste te dwingen om de volle inzet in de Ghelamco-Arena te houden.
Stijn Vreven feliciteerde achteraf zijn spelers met de knappe prestatie, maar was uiteraard niet gelukkig zijn manschappen wederom met lege handen naar de kleedkamer te zien trekken.
De coach van Waasland-Beveren had voor de verplaatsing naar Gent een plannetje uitgedokterd om de imponerende landskampioen proberen te bespelen en daarin is hij wonderwel geslaagd. Topschutter Gano vertrok voor het eerst dit seizoen op de bank en achterin mocht Valtteri Moren nog een keertje optreden met de bedoeling het radarwerk van de Gentse machine te ontregelen. Het gevolg van deze omzetting was veel balbezit voor de Buffalo’s, maar amper doelgevaar.
Een afgeweken vrijschop van Milicevic spatte op het kwartier uiteen op de lat, maar een minuutje later was het prijs aan de overkant. Een sterke Lengil (het leek wel alsof hij op de sportavond van donderdag al het fijne en minder fijne dat over hem werd verteld ter harte had genomen) kon zich doorzetten, maar Sels verhinderde een doelpunt ten koste van een hoekschop. Het was maar uitgesteld, want uit de corner bracht Coulibaly de bal tot bij Buatu die zijn eerste van het seizoen liet inschrijven. De Wase euforie was van korte duur, want 2 minuten later zette Depoitre de licht scheve situatie opnieuw recht. Lucas Deaux (hij zou op het half uur ontsnappen aan rood) en Simon Mozes stelden Henkinet op de proef, maar Laurent had al voor hetere vuren gestaan. Moulin en opnieuw Lengil probeerden hetzelfde met Sels, maar de verrassende 1-1 tussenstand die niet eens zo verrassend was, bleef tot de 45ste minuut overeind.

Na rust werd het een echte veldslag gekenmerkt door een tomeloze inzet van de 22 acteurs, maar weinig dreiging in de zone van de waarheid. Gent bleef geduldig zoeken naar een opening, maar het schitterend plannetje van Vreven leek met de minuut aan succes te winnen, want Henkinet had wellicht nooit durven hopen een dergelijk rustige tweede helft te beleven. Het surplus aan Gents klasseverschil eist echter onophoudelijke concentratie en die was er even niet in de 70ste minuut waardoor uitblinker Brecht Dejaegere Henkinet te grazen kon nemen. In de weersomstuit was Lengil dichtbij de 2-2, maar de voet van Sels bracht redding. In de 80ste minuut trapte Cissé in de val van Dejaegere, maar Henkinet pareerde schitterend de penalty van Kums. De hoop op een verdiend Bevers puntje bleef tot in de blessuretijd, maar net als tegen Club Brugge werden de mannen van Stijn Vreven niet beloond voor een collectief bijzonder sterke wedstrijd. Minstens even pijnlijk als het nipte verlies was de tweede en overdreven gele kaart voor Thibault Moulin die hierdoor het levensbelangrijke duel van volgende week tegen OHL moet missen (tenzij de Reviewcommissie voor clementie verleent), maar geen idee of dat mogelijk is.

Met een uitstekende veldbezetting heeft Stijn Vreven de Buffalo’s doen zweten, maar het beoogde doel (een puntje meenemen naar de Freethiel) werd nipt gemist. Een derde zeer degelijke match van W-B sinds de winterstop, maar een karige 1 op 9 is het povere resultaat.
Voorlopig geen man over boord, maar W-B doet er goed aan zaterdag tegen rechtstreeks concurrent de punten op de Freethiel te houden. Onbegrijpelijk dat dit bij momenten fraai en met een groot strijdershart voetballend elftal verwikkeld is in de degradatiestrijd, maar de feiten zijn wat ze zijn. Gelukkig zat het voor W-B dit weekend mee, want op Moeskroen na dat een knap puntje pakte in Oostende, lieten de andere concurrenten stuk voor stuk steken vallen.

Patrick Van Wesemael.