StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zette Vreven OHL op scherp ?
Zondagavond in stadion na afloop van het verslag Gent-WB merkte Stijn Vreven op dat de tijd van goed spelen nu moet vertaald worden in punten pakken en dan is OHL volgens hem het team waartegen dit moet gebeuren aanstaande zaterdag.
Analist Boskamp vond dat niet zo verstandig van Stijntje omdat volgens de Hollandse-Belg hij met zulke uitspraken de tegenstander extra scherp zet. Voor een keertje ben ik het eens met Bossie, maar we kunnen anderzijds Vreven niet kwalijk nemen dat hij na de afgelopen 3 zeer goeie partijen van zijn elftal het volste vertrouwen heeft in zijn team. Die andere analist van Stadion, Wim De Coninck, was wel gecharmeerd van de organisatie die Stijn Vreven in Gent had neergezet en die W-B een puntje had kunnen/moeten opleveren, een analyse die Boskamp graag deelde met Wim.

* Die sakkerse Lengil toch !
De speler die vorige week donderdag op de sportavond/nieuwjaarsreceptie het vaakst ter sprake kwam was Steeven Lengil. Voor de ene een pure klasbak, voor de andere een zweetdief die zijn ploegmaats wel eens in moeilijkheden brengt door niet of nonchalant te verdedigen. En wie dacht dat Stijn Vreven de ene de mond zou snoeren en de andere gelijk geven sloeg de bal mis. Vreven bevestigde de bij momenten lakse ingesteldheid van Steeven en merkte op dat Lengil inderdaad een speler is die er vaak de kantjes van afloopt, maar bijsturen is nog lastiger omdat hij altijd de trainer gelijk geeft. Anderzijds is volgens onze coach Steeven de enige speler in zijn kern die in staat is met één flits een wedstrijd open te breken en die met zijn doelpunten en assists tot nu toe voor W-B een waardevolle speler is geweest. Zowel Stijn Vreven op de sportavond als studiogast Ariël Jacobs tijdens de live-uitzending van Gent-WB maakten de bedenking dat Lengil met zijn geweldige rushes en onmogelijk in te schatten slingerbewegingen zeker een topclub waardig is, maar dat het precies die minpuntjes zijn die er voor zorgen dat hij voorlopig bij Waasland-Beveren zit.

* Wat bracht het voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue is nu echt zwaar onder stoom gekomen in derde provinciale Oost-Vlaanderen. In een spektaculaire wedstrijd werd de nr.3 van het klassement Doorslaar met 3-2 opzij gezet. YB kwam 0-1 achter, maar zette de scheve situatie nog voor de pauze recht (2-1 ruststand). Op het uur kregen de bezoekers een strafschop die keurig werd omgezet en moest de thuisploeg met een mannetje minder verder. Dat belette Yellow Blue niet om in de 83ste minuut de 3-2 te scoren via Vergauwen die zijn derde van de avond lukte. Indien YB volgende week de inhaalwedstrijd tegen Kieldrecht tot een goed eind brengt sleept het de periodetitel in de wacht.

In de derde klasse A werd er ook dit weekend flink op los gescoord. Robby Buyens zag zijn Sint-Niklaas met 4-3 aan het langste eind trekken tegen Izegem, Thierry Pister en Dirk Geeraerd maakten het in het onderling duel tussen Dender en Aalst zo mogelijk nog spektaculairder, maar hielden het wel bij een broederlijke puntendeling (4-4). Bornem en Brakel sloten af bij een 1-1 waardoor de mannen van Bart Selleslags geen haasje over konden spelen met Brakel. Dender blijft wel leider met 1 puntje meer dan La Louvière.

PVW.