StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EERSTE EN HOPELIJK LAATSTE ALLES OF NIKSWEDSTRIJD.

We zijn er wat later aan begonnen dan gewoonlijk, maar Waasland-Beveren dreigt wederom betrokken partij te worden in de degradatiestrijd. Grootste verschil met de afgelopen jaren is dat dit op basis van de sportieve prestaties de voorbije maanden een bijna onbegrijpelijke vaststelling is en ook wel dat mits winst tegen OH Leuven morgen onze bezorgdheid zeer waarschijnlijk beperkt zal blijven tot wellicht een goeie week. Dat hebben we ooit anders meegemaakt, maar tof dat ze hierboven af en toe eens aan onze gezondheid denken. Ik ga er immers toch van uit dat eventuele winst tegen de mannen van Emilio Ferrera weliswaar geen wiskundige zekerheid biedt, maar dat het gewoon de bevestiging zou zijn van al het goede dat W-B de voorbije maanden en in het bijzonder sinds de winterstop liet optekenen en door insiders werd bevestigd. Thans lijken de spelers naar de buitenwereld toe weinig hinder te ondervinden van de toenemende druk, maar een nieuwe nederlaag ditmaal tegen OHL zou nefaste gevolgen kunnen hebben voor deze onervaren groep.

Voor OHL is de wedstrijd van zaterdag zo mogelijk nog crucialer dan voor W-B. De laatste 3 matchen krijgen de Leuvenaren immers hetzelfde trio voorgeschoteld als Waasland-Beveren pas achter de rug heeft. Afgelopen weekend heb ik de wedstrijd OHL-Standard gevolgd en ondanks de op het eerste zicht logische 0-2 winst van de Rouches, was ik onder de indruk van het goeie spel van Ferrera's mannen met een soms ongrijpbare Remacle en de technisch vaardige Leandro Trossard. Gelukkig voor de Rouches was Croizet niet in zijn dagje en Valdes wel waardoor de 3 punten mee naar de Vurige Stede gingen. Dit elftal is in niets meer te vergelijken met het team van de eerste competitiemaanden en Emilio kreeg er deze week met Ekangamene van Zulte-Waregem nog een versterking bij. Het zou mij sterk verbazen wanneer dit OHL na 30 speeldagen op plaats 16 eindigt, maar diezelfde overtuiging heb ik al een heel seizoen met W-B met het inmiddels gekende resultaat tot gevolg.

Het feit dat Waasland-Beveren mits winst tegen OHL haast zeker de schaapjes op het droge heeft, maakt juist dat de druk op deze wedstrijd zo ontzettend groot is en dat terwijl er hierna nog 5 wedstrijden op het programma staan. Maar het zekere voor het onzekere nemen is de boodschap voor zaterdag en dus verliezen uit den boze, winnen een must. In deze fase van het kampioenschap verder afstand nemen van de ploegen achter ons betekent zo goed als volgend seizoen Jupiler Pro League halen naar de Freethiel en ook dat is een must wil de club haar toekomstvisie stapsgewijs gestalte blijven geven. Jammer dat Thibault Moulin geschorst moet toekijken, maar met de herstelde Deni Milosevic en de steeds beter wordende Tortol Lumanza heeft Vreven wel wat wisselmogelijkheden achter de hand.

Het is een goeie zaak dat ik deze week echo's uit de spelersgroep opving waaruit vertrouwen blijkt en op basis van het vertoonde niveau sinds de winterstop is dat niet eens onlogisch, maar wat mij betreft volstaat morgen een droge en weinig fraaie overwinning zodat de punten in Beveren blijven. Dit seizoen van Waasland-Beveren is een ontknoping zoals deze zich sinds een tweetal weken dreigt af te spelen, onwaardig. Goed voetbal gebracht, regelmatig overwinningen gepakt en op de voorbije 2 weken na nooit in degradatiegevaar vertoefd. Dit alles met een zeer jonge spelersgroep met potentie en een resolute bestuursploeg die vastberaden wil inzetten op een realistische, maar bruisende club. Deze spelersgroep en technische staf verdienen zaterdag onze onvoorwaardelijke steun voor de vele mooie momenten die zij ons dit seizoen hebben geboden.

Patrick Van Wesemael.