Vooraf was een puntendeling in deze degradatietopper te weinig na de 1 op 9 van Waasland-Beveren, maar gezien het wedstrijdverloop is een draw niet eens zo kwaad.
Mooie liedjes blijven meestal niet duren en dat mocht Waasland-Beveren zaterdagavond aan den lijve ondervinden. Na 3 zeer goeie wedstrijden (Oostende, Club Brugge en Gent) werd op de Freethiel gehoopt dat die positieve lijn zou worden doorgetrokken in het uiterst belangrijk degradatieduel tegen OH Leven, maar uitgerekend zaterdagavond speelde de mannen van Stijn Vreven hun minste eerste helft van het seizoen. Binnen het kwartier leek de schade al bijna niet meer te overzien. Na 5 minuten lag klungelig verdedigen van het centraal trio Moren-Buatu-Coulibaly aan de basis van de 0-1 van Croizet en nog eens 5 minuten verder werd Laurent Jans met direct rood naar de kleedkamer verwezen. Gedroomde omstandigheden voor het team van Emilio Ferrera dat zonder uitstekend te voetballen in die eerste periode verzuimde de klus te klaren. De lat en een prima redding van Henkinet voorkwamen dat de partij halverwege in Vlaams-Brabants voordeel werd beslist.
En W-B, dat kwam in het eerste bedrijf aan geen enkele noemenswaardige doelkans waardoor de supporters als enige troost hadden te hopen dat het alleen maar beter kon worden.

En die hoop kreeg meteen na de herneming gestalte, want er waren amper 2 minuten gespeeld toen een prachtige hoekschop van Schrijvers even klasrijk door Zinho Gano werd binnen gekopt. W-B was los en geloofde, zelfs met een mannetje minder, in een stunt, maar in de 57ste minuut maakte de getalenteerde Leandro Trossard op knap aangeven van Bostock er 1-2 van. De thuisploeg wou van geen wijken weten en in de 65ste minuut hingen de bordjes weer gelijk na alweer een ingestudeerd nummertje bij een hoekschop met ditmaal de assistgever van het eerste doelpunt (Siebe Schrijvers) als eindstation/afwerker. Kort daarna werd Le Postollec met 2x geel vervroegd onder de douche gestuurd waardoor W-B nog 28 minuten met gelijke wapens mocht strijden. De match kon alle kanten op en zowel Ojo voor OHL (bal op de lat) als Buatu voor W-B waren nog dichtbij de winninggoal, maar de 2-2 wijzigde niet meer.

Met dit resultaat schieten beide ploegen niet zoveel op, maar gezien de gebeurtenissen in de eerste helft (vroege achterstand voor W-B en rood voor Jans na 10 minuten), zal Stijn Vreven wel beseffen dat de 2-2 het hoogst haalbare was. Vreven was na afloop van de partij trouwens zeer te spreken over de weerbaarheid van zijn team en ondanks het gemis van spelmaker Thibault Moulin werd opnieuw tweemaal de weg naar de netten gevonden. Achterin liep het echter wederom grondig fout en dat blijft voorlopig het groot manco aan dit team en dat terwijl insiders er van overtuigd zijn dat dat het materiaal om beter te doen zeker voor handen is. Wie weet zorgt Hugo Sousa als hij straks fit is wel voor de oplossing. Ondanks het feit dat beide ploegen onvoldoende opschieten met het puntje, maakt het verlies van Moeskroen en wellicht ook Sint-Truiden deze namiddag toch iets goed. In geval van een nederlaag van de Kanaries op Sclessin wordt ook STV betrokken partij in de onfortuinlijke degradatiedeal.