StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het degradatieschouderklopje van de week.
Ik voel mij verplicht terug te komen op de Freethielsprokkels van gisteren zondag waarin ik vermoedde (misschien ook een beetje hoopte) dat STVV mee zou participeren in de onfortuinlijke degradatiedeal, maar niets was minder waar. Wat knap gedaan van Sint-Truiden door Standard in eigen Sclessin een dreun van jewelste te verkopen.
Wat het allemaal nog veel indrukwekkender maakt is dat de Kanaries tijdens de winterstop zowat werden leeg geroofd en meerdere van zijn sterkhouders moest laten gaan waaronder Edmilson, Schoofs en Dompé. Natuurlijk kunnen nieuwelingen zoals Gerkens en Benito Raman ook wel een beetje ballen, maar dat de Truiense coach op zo'n korte tijd tot dit resultaat komt met zijn spelersgroep is bijzonder knap en daarom deel ik met plezier het degradatieschouderklopje van de week uit aan STVV en zijn technische staf. En om het verhaal van Sint-Truiden te linken aan Waasland-Beveren moest ik terugdenken aan de woorden van Stijn Vreven na afloop van de thuiswedstrijd tegen OHL. Indien het onze defensie was gelukt zo af en toe eens een goaltje minder te slikken, had W-B op dit moment al enkele wedstrijden met de vingers in de neus kunnen afwerken. En toch ben ik er van overtuigd dat we de oplossing in huis hebben, maar dat de juiste combinatie nog niet voldoende lang kans heeft gekregen. Een Afrikaans getint centraal duo achterin, het lijkt mij iets te veel van het goede en weet met zekerheid dat ik helemaal geen racistische trekjes vertoon. Ik blijf van mening dat hetzij Moren, hetzij Sousa als die fit is, deel moeten uitmaken van onze centrale tandem achterin. Met wie de tandem moet worden gevormd (Coulibaly of Buatu) laat ik in het midden. Tof was alvast dat Floriano Vanzo zaterdag na rust op zeer degelijke wijze de positie van Laurent Jans overnam en in samenwerking met de ook al ingevallen Olivier Myny een meer dreigende rechterflank vormde.

* Bemerkingen bij het voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue is er zondag niet in geslaagd de periode titel die voor het grijpen lag, te pakken. Een overwinning tegen Kieldrecht volstond om zich te verzekeren van wat extra wedstrijden na de reguliere competitie, maar het werd een pijnlijke en overdreven 0-4 nederlaag. Halverwege de eerste helft kwam YB op achterstand bij een hoekschop en na een half uur bewees de oudste Van Rumst broer Stefan geen dienst door zich dom een tweede gele kaart te laten aansmeren. Op slag van rust viel de 0-2, maar desondanks speelde Yellow Blue een verdienstelijke tweede bedrijf waarin het een tweetal strafschoppen werd onthouden. In het slotkwartier liep de thuisploeg nog op 2 rake counters van Kieldrecht. Volgende week zakt Van Rumst met zijn mannen af naar Wachtebeke en ook daar zijn geen Beverse fans welkom waardoor de match opnieuw op groot scherm wordt uitgezonden in de kantine met daarna een kaas- en wijnavond. Dat wordt gezellig als je het mij vraagt !

In de derde klasse werd naar goede gewoonte gescoord aan de lopende band en dan mag het team van Robby Buyens niet ontbreken. Ofwel scoort het viermaal zoals vorige week, ofwel krijgt het er 4 binnen zoals dit weekend in Brakel (4-1 verlies). Leider Dender zag een sterkhouder naar Lokeren vertrekken, maar behaalde toch een verdienstelijke 0-1 in Petegem, terwijl concurrent La Louvière met 3-4 aan het kortste eind trok tegen Sint-Eloois-Winkel. De wedstrijd tussen Aalst en Bornem werd volgens de VRT-teletekst gestaakt. Hadden Drik Geeraerd en Bart Selleslags meer zin het Aalsterse carnaval (volgens mij zegt Dirk geen nee als hij daarvoor een aanbod krijgt), of zaten er in de teams van Bornem en Aalst misschien te veel NMBS-medewerkers ?



PVW.