StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geen goed woord voor Gumienny van Emilio Ferrera.
Op de persconferentie na WB-OHL maakte een ontspannen Emilio Ferrera een correcte wedstrijdanalyse waarbij het mij opviel dat het gedeelte bestemd voor het intern circuit heel vriendelijk klonk en waarbij Emilio met veel respect over de tegenstander sprak. Op het gedeelte bestemd voor de sprekende en schrijvende pers dat sinds kort spijtig genoeg niet meer in het stadion zelf te horen is, liet de OHL-coach zich al wat meer gaan en hij had het daarbij gemunt op scheidsrechter Serge Gumienny die volgens hem na de vroege rode kaart voor Jans, te mild was voor W-B in de daaropvolgende 80 minuten. Het kwam bijna over alsof het een nadeel was voor OHL dat W-B zo vroeg in de wedstrijd met 10 spelers verder moest. En Emilio had blijkbaar de beschikking over een telraam om alles correct bij te houden, want hij kon voor de vuist weg citeren dat de scheids 22 overtredingen tegen OHL had gefloten (volgens hem een correct gemiddelde in een Belgische wedstrijd), maar de 7 tegen Waasland-Beveren dat nagenoeg de hele wedstrijd met een man minder speelde, vond Ferrera wel merkwaardig weinig. De Ferrera's, ze hebben oog voor elk detail en vooral een uitgesproken eigen visie. Feit is wel dat Emilio die bezig was Dender naar tweede klasse te loodsen toen plots OHL aan zijn mouw kwam trekken, er in geslaagd is de Leuvenaren naar een opvallend hoger niveau te tillen en dat met aantrekkelijk voetbal. Thuis was OHL onder Ferrera ijzersterk (het verloor enkel van Standard en dat was niet verdiend), terwijl het voor de derde opeenvolgende keer buitenshuis tot een 2-2 puntendeling kwam (in Sint-Truiden, Waregem en Beveren) en dat zijn toch sprekende cijfers voor een degradatiekandidaat.
Kortom, de prestatie van W-B tegen dit OHL en gedurende een uur met een man minder (Leuven zag Le Postollec met 2x geel in de 72ste minuut ook uitgesloten), mag best hoog worden ingeschat.
Tot slot : vorige week had ik het er al een keertje over, maar Trossard bij OHL, Gerkens bij STVV en Schrijvers bij W-B, het zijn 3 Genkse huurlingen die geen uitzicht hadden op een basisplaats bij Peter Maes en dat is een bizar gegeven. Mocht Genk nu wekelijks de pannen van het dak spelen zou ik het nog enigszins kunnen begrijpen, maar dat lijkt mij niet echt het geval.

* Voor de fichebak oud-spelers KSK Beveren.
Met deze fiche gaan we een heel stuk terug in de tijd. Een doelman geboren in 1939 die gedurende een zevental seizoenen op de Freethiel verbleef en daarin toch tot 82 selecties kwam. Een keeper die zijn mogelijkheden kende en precies daarom geen moeite had om steeds met de beide voeten op de grond te blijven. Hij was afkomstig uit Burcht, maar KSKB haalde hem destijds weg bij Wezel Sport.
En je debuut in eerste klasse mogen/kunnen maken tegen Anderlecht, dat is ook niet mis ! Meer weten ? Klik hier.



PVW.