StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Siebe is er bij in Genk.
Geveld door de seizoensmicroben doet een mens noodgedwongen wat andere dingen dan gewoonlijk en zo heb ik de wedstrijd WB-OHL nog eens beluisterd en daarbij zijn mij toch enkele dingen bijgebleven. Vooraleer ik daar echter op terugkom meegeven dat de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB Siebe Schrijvers heeft vrijgesproken voor verdere vervolging en dit voor een vergrijp aan Sven Kums van Gent. Hierdoor verschijnt Siebe zaterdag gewoon aan de aftrap van Genk-WB en kan hij hopelijk het ongelijk van Peter Maes in verband met zijn uitleenbeurt aan Waasland-Beveren extra in de verf zetten met hopelijk een prima wedstrijd en waarom niet een paar goals. Overigens, ook Thibault Moulin zal er opnieuw bij zijn in Genk na zijn gele schorsing van afgelopen weekend.
Siebe Schrijvers was trouwens met een assist en een doelpunt één van de uitblinkers vorig weekend tegen OHL. Misschien zat er zelfs een goaltje meer in voor Siebe, maar zijn uitleenbeurt is nu al een groot succes dat naar meer smaakt. Als ik het over uitblinkers heb tegen OHL kom ik terecht bij 2 spelers die wel eens in het oog van de storm stonden in het verleden, maar duidelijk de weg naar boven hebben ingeslagen. Zinho Gano maakte afgelopen zaterdag zijn nummer 9 van het seizoen en dat is toch bijzonder knap voor een gast van 21. Het klopt dat hij af en toe worstelt met de bal en met iets meer beheersing al een goal of 15 had kunnen maken, maar voor iemand die bezig is aan zijn eerste seizoen op het hoogste niveau is dat uitstekend.
Iemand die hier maar een paar weken is, maar vanaf de eerste wedstrijd al meteen onder vuur lag is Ousseynou Cissé. Onbegrijpelijk die critiek, want Cissé had een half jaar geen competitievoetbal in de benen en dan is het niet meer dan logisch dat het aanvankelijk wat zoeken is, zeker bij een nieuwe werkgever. Ondertussen echter is Oussenou met de wedstrijd zijn waarde aan het bewijzen en voert hij perfect uit waarvoor hij werd aangetrokken. Balletje afnemen en meteen inspelen en als het moet op de juiste plaats staan om offensief nuttig te zijn. Op de sportavond van een paar weken geleden vertelde Stijn Vreven dat het geen toeval is dat Moulin sinds de komst van Cissé wekelijks één van onze betere spelers is. De kans zit er uiteraard in dat Cissé straks nog eens een terugval kent, maar het ziet er naar uit dat Waasland-Beveren een gouden zaak heeft gedaan met het inlijven van de rijzige Afrikaan. En sommige supporters doen er goed aan in de toekomst iets minder snel te veroordelen, want in een klimaat van vooroordelen is het lastig goed te presteren.

PVW.