StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB UITREPUTATIE IN GENK BEVESTIGEN.

Het klinkt misschien wat optimistisch om te spreken over een uitreputatie in het geval van Waasland-Beveren, maar het blijft toch een vreemde vaststelling dat de mannen van Stijn Vreven van de 7 tot nu toe behaalde overwinningen, er liefst 4 buitenshuis lieten optekenen. Daarbij komt dat om maar enkele verplaatsingen voor de vuist weg te noemen, in Anderlecht, Standard, Waregem en Gent geen punten werden gehaald, maar op basis van het vertoonde weerwerk dat best had gekund, eigenlijk had moeten gebeuren.

In deze fase van de competitie gebeurt het wel vaker dat er wedstrijden op het programma staan die er voor beide ploegen niet meer toe doen, of slechts voor één van de twee. Morgen tijdens Genk-WB is dat allerminst het geval. De thuisploeg kan zich met het oog op het veilig stellen van play-off I met de hete adem van Waregem, Charleroi en Standard in de nek geen misstap veroorloven en datzelfde geldt voor Waasland-Beveren met dat verschil dat de naderende teams hier OHL, Westerlo en Moeskroen noemen.

Waar W-B op verplaatsing minder hinder lijkt te hebben van stress of wat dan ook, geldt voor Genk het omgekeerde. Vorig weekend werd weliswaar nipt gewonnen in Moeskroen, maar daarmee is ook alles gezegd. In de eigen vertrouwde Cristal-Arena (nochtans wordt de ploeg daar vaak op de korrel genomen door het critische publiek) worden echter veel punten gepakt, maar dat doet Genk zonder groots te presteren, eerder efficiënt. Wel is het huidige Genk in staat om af en toe een kwartiertje vol het gaspedaal in te drukken en dan is het voor elke tegenstander zaak om in die fase de schade te beperken. Kwaliteit loopt er in Genk immers voldoende, alhoewel ik toch durf denken dat Peter Maes zich iets meer had voorgesteld van zijn overstap naar Genk.

Waasland-Beveren moet in Genk Laurent Jans misssen na zijn uitsluiting vorige week tegen OHL, maar het prijst zich gelukkig dat Siebe Schrijvers afgelopen dinsdag door de Geschillencommissie werd vrijgesproken zodat de Genk-huurling de kans krijgt om zich hopelijk van zijn beste kant te tonen en een goeie Schrijvers is in staat het verschil te maken. Maar het is zeker ook uitkijken naar Thibault Moulin en de samenwerking met Cissé nu laatstgenoemde steeds meer zijn draai lijkt te vinden in het team. Als daarbij Henkinet zijn prestaties van de voorbije weken kan overdoen, Lengil nog eens een handvol klasseflitsen uit zijn snelle benen kan toveren en Gano zijn kopje letterlijk en figuurlijk goed gebruikt, moeten we alleen maar hopen dat Coulibaly en Buatu een half uurtje eerder aan de opwarming mogen beginnen zodat ze goed wakker zijn tegen 20.30 uur.

En nog is dit positief verhaal niet af volgens mij, want ik zou spelers als Milosevic, Myny, Demir en een groeiende Lumanza tekort doen om hun niet te betrekken bij het kransje spelers dat morgen hopelijk een beslissend voetje kan hebben in een goeie afloop. Meer dan ooit is dit een seizoen dat we MOETEN overleven en dat heeft niks te maken met de aanstaande hervormingen in de tweede klasse, maar alles met het feit dat W-B voor het eerst de beschikking heeft over een zeer talentrijke spelersgroep met toekomstmogelijkheden en we mogen er niet aan denken dat we zouden struikelen over het tijdelijk probleem met de vervelende naam "onervarenheid".

Uiteraard moeten we ons realiseren dat een aantal jongens na afloop van dit seizoen zullen vertrekken, maar neem van mij aan dat er nu al andere gasten met kwaliteit klaar staan om hun plaats in te nemen en dat is natuurlijk knap werk van het bestuur, maar vooral ook te danken aan het voetbal dat we dit seizoen hebben gebracht met een jonge bende en dat spreekt op zijn beurt aan bij andere getalenteerde boys die zich willen spiegelen aan het positief verhaal van Schrijvers, Milosevic, Gano, Myny enz.

PVW.