StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Twee mokerslagen binnen de 24 uur doen geen deugd.
Men moet al optimist pur sang zijn om na een 6-1 afstraffing voorzichtig positief te blijven en toch !
Klopt, er komt maar geen verbetering in de defensieve chaos bij Waasland-Beveren en dat neemt met rasse schreden ergerlijke vormen aan, maar niet langer dan 2 weken geleden werd op Gent aangetoond dat het beter kan en laat het desnoods met 3 centrale verdedigers zijn, het scheelde weinig of die aanpak had geloond en het zou niet eens onverdiend zijn geweest. En een straf om naar te kijken was het voor de supporters evenmin, want vanuit een goeie organisatie proberen de counter spelen kan wanneer het goed wordt uitgevoerd best aantrekkelijk zijn en resultaat opleveren. Waarom Vreven zaterdag in Genk niet voor de Gent-aanpak heeft gekozen is mij een raadsel en ook waarom Stijn steevast voor Jonathan Buatu blijft kiezen. Het zou heel onrechtvaardig zijn om Jonathan met alle zonden van Israël te overladen, want gezien zijn leeftijd en onervarenheid op het hoogste niveau toen hij voor W-B koos, doet hij het ver van slecht en kan hij op termijn een waardevolle speler met toekomst worden. Maar feit is dat Jonathan van de 3 centrale verdedigers de enige is die tot nu toe langdurig het vertrouwen van de coach heeft genoten en dat kan niet van Moren en Coulibaly worden gezegd. Dat tweetal heeft wel enkele keren samen gespeeld en dat verliep ook niet altijd foutloos, maar ik heb vaak het gevoel gehad dat zij mits iets meer crediet de productie tegengoals beter hadden kunnen inperken. Herinner ons de eerste weken en maanden van Coulibaly op een zogezegde positie die niet de zijne was (hij was oorspronkelijk aangetrokken voor de positie van Cissé), maar toch smeekte iedereen Vreven om Coulibaly achterin te laten staan. En dan is er het vreemde verhaal van Valtteri Moren. Op zijn 24ste een schittterende staat van dienst bij zijn team HJK Helsinki met een vijftal titels op rij en ik gok een 20tal wedstrijden in de voorronde van de Europa League en Champions League met zo goed als altijd Moren in de basis. Ik had de indruk dat door de technische staf van de Freethiel die status niet al te ernstig werd genomen met uitspraken als "ze hebben zijn broer gestuurd". Zulke misplaatste uitspraken komen vroeg of laat aan de oren van betrokken speler en de ene gaat daar wat beter mee om dan de andere, maar het lijkt mij geen prettige binnenkomer als nieuweling. Dit zijn echter situaties die zich bij elke club voordoen en die worden bovengehaald wanneer de donkere wolken toch iets langer blijven hangen dan afgesproken.

En over die tweede mokerslag gesproken : ik heb de gewoonte pas over het muurtje bij de buren mee te kijken na eerst de hand in eigen boezem te hebben gestoken, maar ik denk dat de pandoering van zaterdag in Genk al voldoende werd belicht en daarom toch even een blik werpen naar een concurrent. Het viel mij toch zwaar vast te stellen dat Westerlo gisteren een huizenhoog strafschopcadeau kreeg en nadien Standard een zuivere strafschop werd onthouden. Daar werd niet te veel aandacht aan besteed, want de nederlaag van de Luikenaars ruikt naar sensatie en is lekker voer voor de media, maar op dat moment moest ik wel even terugdenken aan de goal van Schrijvers tegen Club Brugge die op slag van rust voor de 2-1 had gezorgd. Het was milimeterwerk en waarschijnlijk wel buitenspel, maar dit soort discutabele beslissingen in je voor- of nadeel fluiten maakt een wereld van verschil. Natuurlijk zou ik hierop niet teruggekomen zijn indien onze jongens tegen Lokeren geen vervroegd nieuwjaarsgeschenk hadden uitgedeeld door een veilige 2-0 te grabbelen te gooien en zo kan ik helaas nog wel een paar spijtige voorbeelden opsommen.
Maar ondanks de dubbele mokerslag voel ik mij strijdvaardiger dan ooit en ik hoop dat de spelers dat gevoel met mij delen. OHL, Westerlo, STVV en KV Mechelen hebben recent bewezen dat een of twee onverwachtse driepunters wonderen kunnen doen en waarom zouden wij ons op voorhand kansloos moeten achten tegen Anderlecht, Charleroi, Mechelen of Westerlo. Vier wedstrijden op leven of dood zoals trainer Vreven het noemde, maar op de afknapper in Genk na, is er geen enkele aanleiding om te denken dat we geen schijn van kans maken.

* Yellow Blue stunt in Wachtebeke.
Yellow Blue heeft zich dit weekend knap herpakt na de pijnlijke nederlaag tegen Kieldrecht die hun de periodetitel kostte. Er werd bij de nr2 van het klassement Wachtebeke met 1-2 gewonnen en dat is een ferme opsteker met volgende week de komst van leider Waasmunster naar de Freethiel.



PVW.