StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waakzaam zijn, maar paniek vermijden.
De 6-1 in Genk en de daaraan gelinkte 2-0 winst van Westerlo tegen Standard, hebben toch voor wat nervositeit gezorgd op en rond de Freethiel. Laat één ding duidelijk zijn : het aanblijven van Vreven als coach heeft geen ogenblik (niet na de match in Genk, maar ook niet voordien) ter discussie gestaan, maar wellicht heeft Stijn een stuk onrust over zichzelf afgeroepen door de dag van de match in Genk in de kranten te verklaren dat hij zou opstappen indien er zoals vorig seizoen met 7-1 verloren zou worden in de Cristal-Arena.
Hij zat er niet ver naast natuurlijk, maar laat ik dat vooral geen kwaliteit vinden. Vervelende ervaring als je het mij vraagt om achteraf mee geconfronteerd te worden. Eigenlijk valt hetgeen bij zowel de supporters als bij de clubleiding in vraag wordt gesteld te herleiden tot waarom Stijn er maar niet in slaagt de defensie op scherp te zetten. Het aantal tegengoals is met 54 schrikwekkend en heeft Waasland-Beveren met zekerheid een vroegtijdig plaatsje in de middenmoot gekost. Het is en blijft een raadsel waarom dat defensief probleem niet in positieve zin is meegeëvolueerd met de rest van het elftal, want aanvankelijk leek er toch muziek te zitten in de tandem Coulibaly-Buatu. Heeft dit duo in het begin boven zijn mogelijkheden gespeeld (Coulibaly was overigens slechts depaneur op die plaats), of heeft Stijn te lang koppig vast gehouden aan deze tandem en daardoor tegelijkertijd Moren allesbehalve een dienst bewezen.

Missien moet Vreven maar eens afstappen van het idee mooi en aanvallend voetbal te brengen en voorlopig de klemtoon leggen op zekerheid en organisatie en daarbij mogen we niet vergeten dat dit het werk van de hele ploeg is, want aanvallers moeten in dat geval de eerste verdedigers zijn. En misschien schuilt daar wel een gedeelte van het probleem van Vreven, want in Gent zat Gano op de bank met de bedoeling om achterin met 3 centrale verdedigers te spelen en alhoewel de kroon op het werk ontbrak (een puntje zou terecht geweest zijn) werkte die aanpak naar behoren. Maar voor eigen publiek was Zinho er tegen OHL weer bij, scoorde ook na een zeer degelijke match en werd hiervoor beloond met een selectie in Genk die hij qua scoren niet beschaamde met zijn nummer 10 van het seizoen. Zou het een optie zijn om een topscoorder op te offeren om meer defensieve veiligheid in te bouwen ? Ik kan er mij iets bij voorstellen dat dit een verscheurende keuze is voor onze coach, maar veel tijd valt er uiteraard niet meer te verliezen.

Peter Vandenbempt vertelde maandagavond in Extra Time wat te hebben rondgebeld in Beverse middens, maar niet de minste aanwijzing te hebben gevonden dat er aan de poten van de stoel van Vreven wordt gezaagd. Dan maar zelf wat fantaseren moet Vandenbempt hebben gedacht en hij noemde o.a. het feit dat sommige spelers last zouden kunnen hebben van de woede-uitbarstingen/afkraken van zijn spelers na een nederlaag wat in schril contrast zou staan met het siroop smeren na een overwinning. Die mening deel ik alvast niet, want zowel na winst als verlies is Stijn altijd blijven benadrukken dat veel mogelijk is met deze spelersgroep op voorwaarde dat iederee van minuut 1 tot minuut 90 scherp blijft en het collectieve boven het individuele plaatst. Dat is uiteraard een deel van zijn job, maar het betreft eveneens een gedeelde verantwoordelijkheid met elke speler individueel. Een storm in een glas water dat werd uitgeschonken door Westerlo ? Het zou van weinig betrokkenheid en verantwoordelijkheid getuigen mocht het binnen de club windstil zijn na de ontwikkelingen van de voorbije paar weken, maar ik denk dat met waakzaamheid in deze situatie meer te bekomen is dan met paniekvoetbal van de clubleiding.

PVW.