verslag BELOFTEN MET 7 OP 9 NAAR KNAPPE TWEEDE PLAATS.

De groepswedstrijden bij de beloften werden de voorbije weken getijsterd door barre weersomstandigheden waardoor de verplaatsing naar Standard en de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen werden uitgesteld. Tussen deze afgelastingen door werd een overwinning tegen STVV opgetekend en deden de mannen van Johan Van Rumst en David Destorme met 0-0 opmerkelijk beter in Genk dan de A-ploeg.
Maandagavond stond een uitstap naar de Coucke-boys op het programma en ook die lastige clip werd na een rampzalige start uiteindelijk klasrijk omzeild met in het bijzonder een knipoog naar de heroptredende Livio Nabab die bij de volledige Beverse productie was betrokken.

Thuisploeg Oostende begon de wedstrijd aan 200 per uur en het was vooral Artur Irawan die sterretjes zag met El Ghanassy. Die verschroeiende start loonde, want met goals in de zesde en negende minuut van respectievelijk El Ghanassy en Pederson leek de match al binnen het kwartier gespeeld. Maar geleidelijk luwde de Oostendse storm met dank aan een zeer secure Merveille Goblet die door meermaals gepast uitkomen de schade wist te beperken. Zowat halverwege de eerste helft werd het evenwicht hersteld en op het half uur zorgde Nabab voor de aansluitingstreffer. Amper 2 minuten later hingen de bordjes zelfs opnieuw in evenwicht nadat Nabab Myny had bediend en Olivier de gelijkmaker lukte. Met de 2-2 tussenstand mochten de bezoekers uit Beveren alvast niet mopperen.
Irawan werd aan de rust vervangen door Atheba waardoor de partij een meer evenwichtig verloop kende. De beslissing viel in de 71ste minuut toen Gilles Van Remoortere foutief werd afgestopt en Livio Nabab de elfmetertrap keurig verzilverde. In blessuretijd ontsnapte W-B tot tweemaal toe aan de voor Oostende verdiende gelijkmaker, maar anderzijds complimenteerde Johan Van Rumst zijn hele team met de collectief gave prestatie en comeback. Het schouderklopje van de week was er voor Merveille Goblet die een uiterst attente match keepte.
De volgende opdracht komt er aan op maandag 22 februari wanneer om 19.30 uur op Puyenbeke Anderlecht de gast is.

Opstelling Waasland-Beveren :
Goblet, Ito Mavitidi, Van Doren, Peers, Irawan (46ste minuut vervangen door Atheba), Lumanza, Myny (84ste minuut vervangen door Heyvaert), Van Remoortere (in de 78ste minuut vervangen door Erciyas), Hebbelinck (84ste minuut vervangen door Pieters), Nabab en Nys.