StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zware cijfers zetten aan tot cijferen.
Ik had er niet eens bij stil gestaan, maar na de 6-1 uitschuiver in Genk werd in een aantal kranten de rekening van Waasland-Beveren gemaakt en de balans van de laatste 6 wedstrijden was met 2 op 18 behoorlijk negatief. Maar toegegeven, het was mij niet opgevallen en dat heeft alles te maken met het feit dat W-B, de Limburgse afstraffing van vorig weekend niet te nagesproken, voetbal bracht dat nooit werd gelinkt aan degradatievoetbal en voor een elftal dat vooraf door de zogenaamde insiders als uitverkoren werd bestempeld, was dat best knap.
Vooral wanneer het langdurig slecht draait voelen supporters de neiging opborrelen het telraam boven te halen, maar die neiging heb ik pas gevoeld na het verlies tegen Lokeren en de wetenschap dat minstens tot half januari zou gewacht moeten worden om die dramatische nederlaag op tweede Kerstdag naar de vergeethoek te voetballen.
De 2 op 18 is inmiddels een spijtig feit, maar daarover wil ik het volgende kwijt : de verschillen onderin zijn nu wel bijzonder klein geworden, maar dat er ondanks die geringe marges en de 2 op 18, nog steeds 3 ploegen minder goed doen dan W-B en we dus zelf nog alle touwtjes in handen hebben, moet toch als een houvast worden gezien in deze onzekere periode waarin de Waaslanders zijn getuimeld. Gerechtvaardigd optimisme dus wat mij betreft, maar dat wil helemaal niet zeggen dat de zin voor realiteit ontbreekt.

PVW.