StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB RIMPELS WEER GLAD STRIJKEN.

Voor het eerst dit seizoen heeft een nederlaag een en ander los gemaakt binnen de entourage van Waasland-Beveren, maar het was dan ook geen alledaagse natuurlijk. Trainer Vreven zat compleet aan de grond, Henkinet was in een kranteninterview niet echt vriendelijk voor bepaalde niet met naam genoemde collega's en ook bij de supporters was er gemor en vooral ongeloof omdat een seizoen waarbij Waasland-Beveren als één van de voornaamste kandidaat-zakkers werd genoemd, grotendeels vlekkeloos verliep, maar sinds de onwaarschijnlijke 2-3 nederlaag tegen Lokeren het vertrouwen toch plots een ferme deuk moest verwerken. Van paniek is er niet echt sprake binnen de club, maar een prima prestatie en liefst met keiharde klassementspunten zondagavond zou geen dag te vroeg komen om hier en daar wat rimpels glad te strijken.

Niet langer dan een paar weken geleden volgde ik op een vrijdagavond STVV-Anderlecht en dacht ik op een gegeven moment : wat spijtig dat de Brusselaars vanavond niet op de Freethiel spelen. Maar Paars-Wit deed wat W-B dit seizoen te vaak naliet, nl. slecht spelen en toch punten pakken (3 in het geval van Anderlecht op Staaien). Het moet een dieptepunt zijn geweest, want sindsdien ging het, mede door de komst van een aantal nieuwe jongens, een heel stuk beter met afgelopen weekend nog een vlotte 3-0 tegen Zulte-Waregem. Het is een huizenhoog cliché, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden en dat kon moeilijk beter worden geïllustreerd dan in het openingsweekend toen W-B aan de rust in het Constant Vandenstockstadion uitgeteld tegen het canvas lag, maar met een schitterende remonte en dito tweede helft tot 2-2 kon terugkeren en Vanzo zelfs de 2-3 liet liggen. Helaas voor de mannen van Vreven had Joeri Tielemans al meteen op de eerste speeldag weinig zin in een Bevers feestje en verschalkte hij in blessuretijd iets te gemakkelijk Henkinet met een afstandstrap.

Het is benieuwd uitkijken naar de reactie van de Beverse spelers op het pak slaag in Genk, maar zoals het hoort en ook overal gebeurt, werden de voorbije week ongetwijfeld de nodige individuele en groepsgesprekken gevoerd. Dat het defensief structureel mank loopt illustreren de 54 tegengoals, maar om dan plots het hele elftal en de vele zeer degelijke tot goeie wedstrijden in vraag te stellen, zou te kort door de bocht zijn. Waasland-Beveren beschikt over een jonge en talentvolle spelersgroep en misschien hebben de goeie prestaties te veel de aandacht afgeleid van die onervarenheid, want om met de deur in huis te vallen en die vaststelling toe te passen op onze defensie : de meeste supporters zijn het er over eens dat van jans tot Demir en van Buatu tot coulibaly over Moren, individueel deze jongens zeer degelijke en bruikbare voetballers zijn, maar voorlopig niemand van dit vijftal zich als echte leider opwerpt.

Afgelopen donderdag won Anderlecht moeizaam met 1-0 van het Griekse Olympiakos, maar het moest behoorlijk diep gaan om deze gunstige uitgangspositie veilig te stellen. Verwacht mag worden dat de Brusselaars morgenavond vanaf minuut 1 op zoek zullen gaan naar een vroege treffer in de hoop daarna krachten te kunnen sparen na de zware midweekmatch. En daar ligt nu precies de gevoelige snaar bij W-B, want al te vaak kijkt het tegen een vroege achterstand aan en is het op achtervolgen aangewezen. Hopelijk kan het zondag breken met die vervelende traditie en net als Westerlo tegen Standard de kat uit de boom kijken en af en toe eens proberen tegen te prikken.

Patrick Van Wesemael.