StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Maric zaterdag geschorst in Charleroi.
Het was een tijdje geleden dat Maric nog eens aan de aftrap van een competitiewedstrijd verscheen, maar tijdens die afwezigheid heeft Milos zich duidelijk niet bij de pakken neergelegd. Hij was zondagavond in de stuntwedstrijd tegen Anderlecht dominant aanwezig en misschien wel de beste Beverse speler tot het moment dat hij door scheidsrechter Laforge voor een te gevaarlijke tackle na 34 minuten uit het veld werd gestuurd. Milos kent inmiddels zijn sanctie en die omvat 2 speeldagen schorsing waarvan 1 effectief. Blijkbaar kan Waasland-Beveren zich vinden in dit oordeel, want de club ging niet in beroep en daar hebben we alle begrip voor. Goeie vrienden zullen Maric en scheids Nicolas Laforge wel nooit worden, want waar zondagavond weinig discussie was over de kleur van het karton, werd Milos in de heenronde in Jan Breydel door diezelfde Laforge voor een licht vergrijp vervroegd onder de douche gestuurd en dat was echt een lachertje. Positief zondagavond was alvast dat Vreven in de resterende wedstrijden (behalve dus die in Charleroi) kan rekenen op een zeer gemotiveerde Maric en wanneer die met de juiste opdracht in het veld wordt gestuurd blijft dat voor elke coach een zeer waardevol element.

* Een blik op het voetbal in de lagere reeksen.
Yelow Blue heeft zaterdagavond op de Freethiel niet kunnen stunten tegen leider Waasmunster. Op een zwaar te bespelen veld werd met 0-2 verloren omdat in elke speelhelft een fout genadeloos werd afgestraft, terwijl YB in het veldspel de evenknie was van de koploper. Volgend weekend wacht de korte verplaatsing naar Gerda Sint-Niklaas.
In de derde klasse A is de spanning bovenin weer helemaal terug na het pijnlijke 0-3 verlies van Dender tegen VW Hamme. Hierdoor ziet Thierry Pister La Louvière waar overigens Hervé Onana op de bank zat tijdens de wedstrijd van dit weekend tussen Bornem en De Wolven, tot op één puntje naderen.
Bornem-La Louvière eindigde overigens op 1-3. In de marge nog meegeven dat Bornem ook volgend seizoen op de diensten van trainer Bart Selleslags kan tellen en dat is een geruststelling voor wie de Klein-Brabanders een warm hart toedraagt. Trouwens, sorry Bart voor de loer die we uw Brusselse hartsclub zondagavond hebben gedraaid.
Dirk Geeraerd ging met Aalst knap winnen in Oudenaarde en is met slechts 3 punten minder dan koploper Dender ver van kansloos. Tot slot : er was ook weer een mooie 3-0 winst van Sint-Niklaas tegen Gent-Zeehaven waardoor het verblijfsrecord van de langst zittende trainer bij Guido Van Lijsebetten wederom met een week scherper wordt gesteld en dat zal Robby Buyens (ongetwijfeld) aan zijn portemonnee merken !

PVW.