StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
Laat ik beginnen met een rechtzetting : de wedstrijd van komend weekend in Charleroi gaat door op zondag 28 februari om 20 uur en niet op zaterdag 27 februari zoals ik dinsdag verkeerdelijk heb gemeld.
En dan, hoe kan het ook anders, nog enkele echo's na de deugddoende winst tegen Anderlecht van afgelopen zondag. Voorspelbaar was dat de nederlaag van Anderlecht zowel in Stadion als bij Extra Time in het lang en het breed zou worden besproken en de winst van Waasland-Beveren bijna werd gedegradeerd tot bijzaak. In Stadion zondagavond kon Boskamp zijn bewondering voor "Stijntje" en vooral de manier waarop hij met zijn spelers (en ook wel de pers) omgaat, niet onder stoelen of banken steken. Er zat in Stadion ook een kort interview met onze gewezen Numero Uno Jean-Marie en dat was uitermate positief alsof hij nooit weg was geweest op de Freethiel. De reactie van Bossie op dit interview met JMP was dan weer een heel stuk koeler, maar uit een wat verder verleden herinner ik mij dat dit tweetal nooit dikke vrienden zijn geweest.
In Extra Time maandagavond toverde Filip Joos nog wat beelden uit de oude doos uit een periode waarin naar zijn zeggen (en dat beamen we even graag als dat we het nog eens horen vertellen) Anderlecht wel eens vaker op de Freethiel kwam verliezen en daarbij een ruime 4-1 overwinning met Marc Baecke en Jean Janssens in een glansrol, maar ik veronderstel dat zulke cijfers tegen Anderlecht enkel tot stand kunnen komen wanneer het hele elftal op volle toeren draait.
Tevens onthouden dat studiogast Wesley Sonck de tackle van Milos Maric niet met rood had bestrraft en het meer afblokken vond terwijl hij al op de grond lag, maar Wes werd met die visie niet bijgetreden door de andere panelleden.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Het is de vrees van elke voetballer om een zware blessure op te lopen en die komt steeds ongelegen. In het geval van de verdediger die we vandaag aan de fichebak toevoegen mag die "ongelegen" best met een hoofdletter worden geschreven. Maar desondanks is deze schitterende mens in geslaagd nog een prachtig palmares bij KSKB bijeen te voetballen en was hij aanwezig (soms als speler, soms als bankzitter) bij het merendeel van de hoogtepunten die onze club op de Belgische en Europese voetballandkaart hebben gezet. Het blijft een genot deze sympathieke en prille zestiger tegen het lijf te lopen, want met 177 selecties maakt hij ongetwijfeld deel uit van het betere Freethielmeubilair. Meer weten ? Klik hier.



PVW.