StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Even de optimistische toer op.
Met het verhaal van het vel en de beer in het achterhoofd deze bedenking : het moet al lelijk fout lopen wil Waasland-Beveren op 13 maart de reguliere competitie afsluiten op degradatieplaats 16, maar rekenkundig kan het uiteraard altijd nog. Na de winst tegen Anderlecht is het volgende objectief het vermijden van klassementsplaats 15 waardoor deelname aan play-off II geen optie is en het seizoen na speeldag 30 (in het geval van W-B is dat de zondagwedstrijd van 13 maart in Westerlo) stopt en er wel een heel lange stilte valt tot de voorbereiding van het volgende seizoen.
En het geloof in eigen kunnen + het programma wat onze concurrenten nog te wachten staat (zonder daarbij de eigen kalender van W-B te onderschatten), ben ik hoopvol dat ook die weinig benijdenswaardige vijftiende plaats kan ontlopen worden.

Wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan is play-off II een feit en voor het eerst sinds het korte bestaan van W-B in de JPL, waagde zich een trainer aan de uitspraak in dat geval met ambitie aan de aftrap te verschijnen. Het klonk als muziek in de oren, want po2 kan best een leuk verlengstuk van de reguliere competitie zijn, maar dan wel op voorwaarde dat er luidop ambitie wordt uitgesproken en die ontbrak helaas tot nu toe waardoor er amper interesse werd opgewekt bij de supporters voor dit in dat geval overbodig staartje. De vraag die zich opwerpt is echter de volgende : valt de ambitie van Stijn Vreven in play-off II (als die er zou komen) te rijmen met wellicht de eis van het bestuur aan zijn trainer om daarin bij voorkeur een beroep te doen op een aantal eigen en aangetrokken jongeren zoals Leemans, Van Doren, Caufriez, Bilal, Hebbelinck enz. Vooral de aangetrokken jongens hebben de club qua opleidingsvergoeding een flinke duit gekost en ik kan er mij iets bij voorstellen dat men na één seizoen Freethiel van die gasten een beter zicht wil hebben op hun sportieve toekomstmogelijkheden. In het verleden gebeurde dat wel en dat was geen onverdeeld succes. Logisch, want plots te veel nieuwe jongens importeren is nefast voor de automatismen en in combinatie met uitgebluste en ambitieloze collega's is het sowieso onrealistisch verwachtingen te koesteren. Dat bv. Floriano Vanzo en M.Sila dit seizoen onder Vreven regelmatig mochten opdraven was voor mij een verrassing, maar dat zou het misschien minder geweest zijn wanneer die gasten vorig seizoen in po2 in een meer ambitieus klimaat werden gebracht. Kortom, in de hoop dat W-B zo snel als mogelijk play-off II kan veilig stellen, wordt het benieuwd uitkijken naar hoe club en technische staf mekaar vinden om de beoogde epiloog toekomstgericht in te vullen.

* Beloftenwedstrijd van afgelopen maandag verplaatst.
Het verloop van de groepsfase bij de beloften verloopt voor W-B op sportief vlak zeer positief, maar organisatorisch heeft het nog niet meegezeten. Een tweetal keer waren de weergoden spelbreker en de interessante confrontatie van afgelopen maandag op Puyenbeke tegen Anderlecht werd op verzoek van de Brusselaars uitgesteld en verplaatst naar begin april. De aanleiding was dubbel : enerzijds was er zondagavond 21 februari de wedstrijd van de eerste ploeg op de Freethiel en op dinsdag 23 februari moesten de beloften van Anderlecht aan de slag in de Youth league (wedstrijd die overigens met 0-2 werd verloren van Dinamo Zagreb, maar die misschien een staartje krijgt omdat Zagreb een geschorste speler liet invallen) waardoor de beloftenmatch van maandagavond op Puyenbeke redelijk ongelegen kwam. Als Anderlecht alsnog de kwartfinales mag betwisten komt het daarin uit tegen Barcelona. De eerstvolgende opdracht voor de mannen van David Destorme en Johna Van Rumst komt er nu maandag 29 februari om 19.30 uur aan en wordt gespeeld in Jan Breydel met uiteraard Blauw-Zwart als gastheer.

PVW.