StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MET VERTROUWEN NAAR HET STADE DU PAYS DE CHARLEROI.

De fantastische overwinnng tegen Anderlecht afgelopen weekend heeft ons nog eens kennis laten maken met de blinkende kant van de voetbalmedaille, maar kwam anderzijds geen speeldag te vroeg. De Freethiel zat bovendien afgeladen vol en dan is er geen mooier décor denkbaar voor de voetballiefhebber.
Ondertussen heeft het genieten plaats moeten ruimen voor opnieuw pure ernst, want hoe schitterend de zaak ook was die Waasland-Beveren onderin deed, waakzaamheid blijft geboden en hoe sneller zekerheid met het oog op volgend seizoen, des te beter.

De Freethielboys (met alle respect, ik heb het niet over onze supportersclub in Verrebroek) trekken zondagavond voor de laatste wedstrijd van speeldag 28 naar Charleroi en alhoewel Stijn Vreven en Milos Maric ongetwijfeld mee op de bus zullen stappen, mogen zij in de nasleep van de match tegen Paars-Wit hun job niet uitvoeren. En het is toch wel benieuwd uitkijken naar welke impact de stuntzege tegen Anderlecht op de jonge spelersgroep van Vreven heeft gehad, want na de moeilijke weken die achter de rug liggen (moeilijk in de zin van onvoldoende punten pakken op basis van het vertoonde spel), moet de driepunter van afgelopen zondag toch een enorme boost aan het vertrouwen hebben gegeven.
Alhoewel, op de rotmatch in Genk na, heb ik nooit het gevoel gehad dat de spelers last hadden van prestatiedruk. Een drietal punten uit de resterende 3 wedstrijden volstaan wellicht om in play-off II te mogen stappen en wat mij betreft hoeven de spelers daarmee niet te wachten tot de thuismatch tegen Mechelen en de uitwedstrijd in Westerlo.

Voor Charleroi is deze wedstrijd zo mogelijk nog van groter belang dan W-B, want het zou een geweldige prestatie zijn wanneer de mannen van Mazzu zich ook dit seizoen kunnen plaatsen voor play-off I. Om die ambitie hard te maken moet er gewonnen worden tegen Waasland-Beveren en gezien het thuisvoordeel zijn de Zebra's zeker favoriet. Het kan niet voldoende worden onderstreept welk fantastisch werk Felice Mazzu in soms moeilijke omstandigheden blijft verrichten bij de Henegouwers en alleen al daarom zou een mens Charleroi po1 gunnen, maar toch liever niet ten koste van Waasland-Beveren. Reken maar dat onze defensie (en eigenlijk het hele team) zondagavond vanaf de eerste minuten wakker zal moeten zijn om iets te oogsten in Walenland, maar dat het mogelijk is, daar ben ik van overtuigd.

Patrick Van Wesemael.