StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Grote mond, maar klein hartje ?
Stijn Vreven stond nog voor hij aan zijn JPL-uitdaging op de Freethiel begon bekend als iemand die geen blad voor de mond houdt en last heeft om de middenweg te bewandelen. Een man van uitersten en niet iedereen binnen de entourage van W-B voelt zich daar gelukkig mee. Maar zijn harde aanpak heeft ons geen windeieren opgeleverd en telkens het water in de buurt van de lippen kwam, slaagde het team als blok er in een vuist te maken. Waasland-Beveren is dit seizoen een spektakelploeg waarvan het als supporter, maar ook als neutrale waarnemer, prettig toeven is. In de 28 tot nu toe gespeelde wedstrijden van W-B vielen, weliswaar niet zo netjes verdeeld, 96 goals te beleven en dat zijn toch indrukwekkende cijfers. Met 40 gescoorde goals doet W-B eentje beter dan bv. Standard en 3 beter dan Genk. Zullen we het over de tegengoals een andere keer hebben ?
Maar ik zou het hebben over de mond en het hartje van Stijn Vreven. In een kort, maar krachtig en vooral openhartig interview op Radio1 maandagavond omstreeks 17.45 uur gaf Stijn openlijk graag toe dat hij het moeilijk heeft gehad met de recent benarde klassementspositie van zijn team. Een zware en slopende strijd noemde Vreven het en tot op heden zou hij geen geld durven zetten op (en met dit soort uitspraken moet een mens tegenwoordig voorzichtig zijn) wie er na speeldag 30 zal degraderen. Vreven gaf ruiterlijk toe na de 6-1 pandoering in Genk even het noorden kwijt te zijn geweest, maar na een goed gesprek met de voorzitter en de teamchef meteen na de wedstrijd en waarbij het vele positieve van dit seizoen netjes werd opgelijst, klaarde de lucht weer heelemaal op.
Trainers die er doodziek van zijn dat de resultaten tegenvallen, ondanks goeie wedstrijden, ik vind het niet eens zo kwalijk en eerder het bewijs van engagement en ook wel onervarenheid natuurlijk.

* Ex-trainers KSK Beveren solidair in derde klasse.
We waren er de laatste tijd wat aan gewoon geraakt dat de resultaten in de derde klasse met gewezen trainers of spelers van KSKB op de trainersstoel een goednieuwsshow waren geworden, maar dit weekend pakte het helemaal anders uit.
Van groot naar klein (en dan heb ik het over de verliescijfers) was er de pandoering voor het Eendracht Aalst van Dirk Geeraerd dat met 4-1 in Londerzeel verloor. Naweeén van het carnaval van een paar weken geleden Dirk ? Iets minder groot, maar minstens even pijnlijk was het 3-1 verlies van Robby Buyens met Sportkring Sint-Niklaas en dat bij de op dat moment voorlaatste in de stand Twee Akren. Het kleinste verlies (maar Bart Selleslags zal ongetwijfeld vinden dat het daarom niet minder zeer doet) was er voor Bornem dat met een Arsenal-score in Gent-Zeehaven het onderspit moest delven. Dan mocht het Dender van Thierry Pister niet eens klagen met een 2-2 thuis tegen Gullegem, want La Louvière dat mits winst tegen Temse alleen leider was geworden, verloor met 1-2. Grote winnaar in deze aantrekkelijke reeks met heel wat bekende gezichten en ploegen uit de streek van Klein-Brabant, is uiteindelijk VW Hamme dat na een duidelijke 3-0 overwinning tegen St.-Eloois-Winkel samen met Dender 48 punten totaliseert en dat zijn er 2 meer dan La Louvière.
In derde provinciale E Oost-Vlaanderen leed Yellow Blue na een 1-0 ruststand een kansloze 3-0 nederlaag bij Gerda Sint-Niklaas. YB blijft op de negende plaats in de rangschikking en ontvangt volgende week zondag de nr5 Beervelde. Er is Meer regelmaat nodig voor de mannen van Stefan Van Rumst om opnieuw mee te doen voor een eindrondeticket, maar anderzijds zal het seizoen in alle sereniteit afwerken ookk wel voor de nodige voldoening zorgen.

PVW.