verslag BELOFTEN VOORLOPIG BESTE IN HOOFDGROEP.

De nood in Roeselare naar eersteklassevoetbal en alles wat er mee samenhangt moet wel erg schrijnend zijn, want nu straks Oostende vanwege verbouwingswerken aan het Albertparkstadion naar Schiervelde uitwijkt voor zijn thuiswedstrijden, werd ook maandagavond de beloftenmatch tussen club Brugge en Waasland-Beveren in Roeselare afgewerkt. Naast de knappe 0-1 overwinning van de Beverse beloften die daarmee gedeeld leider worden in groepA met 10 punten uit 4 wedstrijden, was er de fijne vaststelling dat Sawaneh Ibou en Hugo Sousa na maandenlang blessureleed hun wederoptrede maakten. Milosevic, Moren en Goblet waren de andere bekende gezichten in het beloftenteam van Waasland-Beveren, terwijl Filipe Gedoz het bekendste Blauw-Zwart gezicht vertegenwoordigde.

De eerste helft had weinig om het lijf en de beiden doelmannen konden zich, mits wat afspraken vooraf met de collega's, zelfs een snipperdag veroorloven. Enkel een kopbal rakelings naast van Maxim Nijs na hoekschop was het vermelden waard en dat is te weinig binnen een tijdsbestek van 45 minuten.
Beterschap in het tweede bedrijf met op het uur het enige doelpunt uit de partij. Goeie diepe bal van Deni Milosevic op Ibou en die bewees tijdens zijn inactiviteit het scoren niet te hebben verleerd. Een jeudig Brugge slaagde er niet in Goblet op de proef te stellen, terwijl Waasland-Beveren in het slotkwartier enkele uitstekende mogelijkheden onbenut liet om een ruimere marge uit te bouwen. Brent Peers schoot snoeihard tegen de balk en Kevin Hebbelinck stuitte op de Blauw-Zwarte portier.
Het bleef bij een verdiende 0-1 overwinning en daarmee doen de mannen van Johan Van Rumst en David Destorme goeie zaken in het klassement. W-B en Standard delen de koppositie met 12 punten, maar de Rouches hadden 6 wedstrijden nodig om tot dit aantal te komen.

Waasland-Beveren trapte af met volgende jongens :
Merveille Goblet, Senne Van Dooren, Hugo Sousa (in de 68ste minuut vervangen door Atheba), Valtteri Moren, Maxim Nijs, Sebastien Ito Mavitidi in de 68ste minuut vervangen door Remco Pieters), Deni Milosevic, Zakaria M.Sila, Kevin Hebbelinck, Sawaneh Ibou (70ste minuut vervangne door Brent Peers), Gilles Van Remoortere (in de 80ste minuut vervangen door Emre Erciyas).