StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Onze ultieme zet om eens in Extra Time te komen !
Het vierde seizoen van Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League zit er bijna op en de entourage wacht nog steeds op de eerste uitnodiging van een speler of trainer in het sportprogramma op maandagavond Extra Time. Er zijn zelfs spelers die een abonnement van Frank Raes kregen aangeboden, want studiogast maandagavond Olivier Deschacht is bij mijn weten in de bedoelde periode meermaals op visite geweest bij Frank Raes en Filip Joos.

Enfin, deze ochtend waren Oostende en Waasland-Beveren hot in het nieuws, want in een reportage op de Duitse televisie werd de onderlinge wedstrijd van 17 januari die op 3-3 eindigde, verdacht van matchfixing. Er kon immers worden gewed dat in deze wedstrijd minstens 3 doelpunten zouden vallen, maar wie de resultaten van Oostende een W-B er dit seizoen op naslaat zal merken dat die partij van 17 januari lang geen uitzondering is. Laat het eerder een zege zijn voor ons voetbal dat er trainers zijn die bewust voor aanvallend voetbal kiezen en dat die keuze impliceert dat er meer dan gemiddeld tegendoelpunten worden geslikt nemen we er graag bij. Zolang we er maar eentje meer tegen de netten prikken dan de tegenstander is er geen supporter die zich daar druk over maakt.

Welk het voordeel in dit geval van Waasland-Beveren zou kunnen zijn is mij niet duidelijk, want indien onze club in plaats van 56 bv. 46 goals tot nu toe had geïncasseerd, stonden we thans misschien op een play-off I-plaats. Als club zie ik dus het nut totaal niet in waarom men, ook al gezien de grote risico’s die er aan verbonden zijn, hieraan zou meewerken. Dat spelers individueel worden benaderd, ondanks de nodige clausules in hun contracten, valt uiteraard nooit uit te sluiten en de ene is al wat gevoeliger voor geldzaken dan de andere natuurlijk. Ik hou het alvast, wanneer het gaat over onze veel tegendoelpunten en in het bijzonder de 3-3 tegen Oostende, bij een tekort (gebrek) aan verdedigende kwaliteiten dan bij club of spelers die zich willen verrijken. Of zou Couckenbak toch geprobeerd hebben bij Schrijvers en co om niet te overdrijven en er maar 3 te maken ? Grapje natuurlijk, want zo zit Marcske niet in mekaar hé !

PVW.