StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MAG HET EEN MERCI-MATCH WORDEN ?

Na de fantastische winst afgelopen zondag in Charleroi en het verlies van KV Mechelen thuis tegen Kortrijk, staan er voor beide ploegen geen grote belangen meer op het spel. De kans dat W-B alsnog op plaats 15 of 16 is theoretisch nog aanwezig, maar in de praktijk verwaarloosbaar.
Nooit gedacht dat na de 6-1 in Genk dit heuglijk scenario nog zo "relatief vroeg" zou opdoemen en daarom moeten we het koesteren als een bijkomende en onofficiële tiende overwinnng van het seizoen. En natuurlijk zijn we niet vies van een officiële tiende of zelfs elfde winstpartij, maar die sleutel ligt natuurlijk in handen van de spelers.

Eigenlijk zijn zaterdagavond alle factoren aanwezig om de supporters te trakteren op een schitterend voetbalfestijn. Geen stress meer, ploegen die zo laat op het seizoen nog de goeie vorm te pakken hebben ondanks de uitschuiver van KV thuis tegen het andere KV en last but not least, 2 teams die graag voetballen en dat ook toelaten wat te merken is aan het aantal tegendoelpunten van de beide ploegen, nl. Gilet werd 50 keer gepasseerd en het duo Henkinet-Goblet moest zich 56 keer omdraaien. Maar met 44 gescoorde goals door KV en 40 door W-B houden de 2 teams ook op dat vlak redelijk in evenwicht en scoren zij ten opzichte van de andere elftallen vrij vlot. Opgeteld maakt dit dat er in de wedstrijden van KV en W-B samen (in totaal dus 56) liefst 190 doelpunten te bewonderen waren. Nee, mij maken ze niet wijs dat het morgen 0-0 blijft !

Dat er geen belangen meer op het spel staan is trouwens wat overdreven, want mits winst tegen Mechelen neemt W-B een optie op de tiende plaats in de eindstand en dat zal onze kassier straks bij de eindafrekening zeker merken aan de bankrekening. Overigens, winst zou betekenen dat er dit seizoen evenveel keer op de Freethiel dan op verplaatsing werd gewonnen en dat is razend knap en niet eens een eindrapport met de verplaatsing naar Westerlo nog voor de boeg.
Wat zou het tof zijn wanneer deze wedstrijd door alle betrokken partijen in het Beverse kamp werd gezien als een bedankingsmatch na een heel mooi seizoen. De supporters hebben op sportief vlak van de spelers en technische staf een uiterst genietbaar seizoen gekregen met op het laatst wat onverwachtse en ongewenste kopzorgen, maar die werden op een sprekende wijze naar de vergeethoek gevoetbald. Maar ook de spelers en trainers hebben ongetwijfeld een heel seizoen lang gevoeld dat de supporters, ondanks enkele sporadisch rake klappen, altijd achter hun ploeg zijn blijven staan in zowel de uit- als de thuiswedstrijden waardoor ook zij geen klagen hebben.
Ook de clubleiding mag/moet bij de hulde betrokken worden. Zij hebben bijzonder hard gewerkt om een grotendeels jonge en talentrijke spelersgroep op de been te brengen die werd gedirigeerd door een compleet nieuwe technische staf en het resultaat mag gezien worden. Kortom, positivisme troef en dan is een match tegen een aantrekkelijke tegenstander met als inzet een tussentijdse tiende plaats, een gedroomde affiche.

Een overwinning van Mechelen tegen Kortrijk vorig weekend had nog voor een klein sprankeltje hoop kunnen zorgen op een ticket voor play-off I, maar Belhocine en co zagen hiervan het nut niet in.
Overigens, KV Kortrijk is tot nu toe de enige ploeg die de nul wist te houden tegen KV mechelen. Als dat geen uitdaging is ? Een verrassende nederlaag al bij al, want de motor van Malinoi leek de voorbije weken, net als vorig jaar, laat maar onweerstaanbaar op toerental te komen. Reken maar dat de Mechelaars straks een gooi zulen doen naar groepswinst in play-off II, want Jankovic is er wederom in geslaagd (ondanks het vertrek van enkele sterkhouders zoals Obradovic en Kosanovic naar respectievelijk Anderlecht en Standard en wellicht ook minder snel dan de supporters hadden gehoopt), iets moois neer te zetten Achter de Kazerne.

Na de veelbesproken overwinning tegen Anderlecht hebben veel supporters van W-B gedacht dat de knalprestatie van het seizoen binnen was, maar eerlijk gezegd, toen Moulin in blessuretijd de 2-3 in Charleroi vanop de stip voorbij Peneteau vlamde, lukte het mij niet ongevoelig te blijven voor dit betekenisvol moment.
Het was W-B dit seizoen nog niet gelukt 2 opeenvolgende zeges te boeken en uitgerekend met een Limburgs pak slaag in de achterzak en Anderlecht en Charleroi als tegenstander lacht een 6 op 6 ons toe ! Daarom deze oproep : spelers, trainers, supporters en bestuur, laat er ons morgen een groot feest van maken en wat mij betreft, betrek er gerust KV bij.
Samen genieten op de Freethiel en dat er op de andere velden doodsangsten worden uitgestaan, deze keer is het aan anderen om er wakker van te liggen !

Patrick Van Wesemael.