StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Yes !!!
Door het resultaat van Gent-OHL vrijdagavond is er nu 100 procent wiskundige zekerheid over het behoud van Waasland-Beveren in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal. Een echte verrassing is dat na de voorbije 2 fantastische speeldagen uiteraard niet meer, maar sinds de hervatting van de JPL op 17 januari in het Oostendse Albertparkstadion (waar heb ik die datum deze week nog al eens horen vallen) kon het punten pakken plots het goeie spelniveau niet meer bijbenen. Spijtig maar jammer verdict was dat W-B daardoor nog totaal onverwachts en nodeloos in de gevarezone belandde met de 6-1 afstraffing in Genk als diepste dal van het seizoen. En toen trad het noodplan van Stijn Vreven in werking met historische winst tegen Anderlecht, een week later gevolgd door een al even spraakmakende overwinning in het Stade du Pays de Charleroi. Wat nu nog volgt is in principe voor de lol, maar ik ben ervan overtuigd dat de clubleiding die lol graag in combinatie zou zien met een tiende of elfde plaats in de eindstand, want die geeft recht op een aanzienlijker som geld bij de afrekening van de tv-gelden.
We staan er misschien iets te weinig bij stil, maar ondanks de vele twijfels die er bij de opstart van Waasland-Beveren in 2010 rezen over de leefbaarheid en sportieve mogelijkheden van de club, is het de club gelukt voor het vierde opeenvolgende seizoen te overleven in de belangrijkste klasse van het Belgisch voetbal. Dat kan misschien nu overkomen als "snel tevreden" en ja er was soms iets meer geluk dan kunde mee gemoeid, maar ik blijf het een razend knappe prestatie vinden met de beschikbare financiële middelen. En hoe relatief slecht, minder slecht of goed voetbal is : het afgelopen seizoen torende huizenhoog uit boven de drie voorgaande als we het hebben over aantrekkelijk voetbal. Wedden dat die vervelende maand tussen half januari en half februari waarin amper punten werden gesprokkeld, het goeie voorgaande zal overschaduwen na een tijdje ?

* Interessante reacties in het vermeend gokschandaal.
Een storm in een glas water, misschien niet eens een borrelglaasje, zo heb ik gisteren alle comotie omtrent mogelijke matchfixing rondom de competitiewedstrijd Oostende-WB van 17 januari (niet enkel in het sportnieuws) ervaren. Zelf hoorde ik op Sporza Radio een bijzonder interessante analyse van een sport-onderzoeksjournalist, maar daarover dadelijk meer. Van een trouwe website bezoeker van de Freethielvrienden ontving ik het volgende prima onderbouwd mailtje wat perfect aansluit bij de visie van de onderzoeksjournalist.
"wedden dat er in een match waar WB bij betrokken is 3 goals zullen vallen is niet echt een gokje wagen : van de 28 gespeelde wedstrijden waren er 20 waar 3 doelpunten of meer vielen. Je hebt dus 71% kans dat je wint. Een beetje onwaarschijnlijk toch dat een gokbureau hierop laat wedden !!!", getekend JB.
Uitstekend gezien moet ik zeggen, want de betreffende onderzoeksjournalist (dacht dat het Jan Hauspi was) had een sterk vermoeden dat het hier een behoorlijke fout betreft van de makelaar van een gokkantoor die bij de cijfertjes een verkeerde komma heeft geplaatst waardoor er inderdaad abnormaal veel gewonnen kon worden voor een relatief simpele voorspelling. Dat is bijzonder snel opgemerkt door gokkers die het internet afschuimen en hun kansen roken wat het betreffende gokkantoor ongetwijfeld een pak geld heeft gekost en daarmee zelf naar buiten is gekomen. Laat de bevoegde instanties hun onderzoekswerk maar doen, maar ik denk dat de hier geciteerde meningen de waarheid heel sterk zullen benaderen.

PVW.