StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg GANO VERGEET TIENDE PLAATS CADEAU TE DOEN.

In een zeer onderhoudende wedstrijd die bijna onbegrijpelijk doelpuntenloos eindigde, hebben W-B en KV de flink opgekomen supporters een genietbare pot voetbal voorgeschoteld. Het enige wat ontbrak om deze partij compleet te maken waren goals en daarvoor kregen de spitsen (vooral Gano en Schrijvers) voldoende kansen, maar het vizier stond niet op scherp of de Mechelse doelman Gillet zat er er goed tussen.
Waasland-Beveren begon aan 200 per uur met goeie mogelijkheden via Zinho Gano en Siebe Schrijvers, maar het openingsdoelpunt dat W-B in die fase zeker had verdiend, viel niet. Na het verstrijken van het openingskwartier kwamen ook de bezoekers opzetten met kansen voor Verdier, Rits (bal op de paal) en Claes, maar omdat er in het zuiden van Duitsland te weinig werd ingezet op deze match namen ook de spitsen het niet zo nauw. Op slag van rust deed Schrijvers nog een lovende poging om met 1-0 aan de thee te gaan, maar doeman Gillet oordeelde er anders over zodat de pauze na een uiterst vermakelijke eerste helft met een brilscore werd bereikt.

Kv Mechelen begon sterk aan het tweede bedrijf, maar de manier waarop de 0-1 werd verhinderd was symbolisch voor het missen van kansen. Glen Claes schoot immers op zijn eigen ploegmakker Paulussen die op de grond lag en zich herinnerde toch enkele mooie jaren op de Freethiel te hebben doorgemaakt. Meester Moulin stuurde Gano in het straatje, maar Zinho was niet in zijn dagje waardoor Gillet het leder simpel kon oprapen. Aan de overkant eindigde een vluchtschot van Bjelica niet eens zo ver naast. Een alweer heel sterk ingevallen Livio Nabab (hij was Vanzo komen vervangen) gaf zijn visitekaartje af voor play-off II en hopelijk ook volgend seizoen, want met enkele knappe rushes zorgde hij er voor dat de laatste thuiswedstrijd van W-B in de reguliere competitie bleef boeien tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Frederic Geldof.

Vreven en de hele entourage hadden stiekem gehoopt om haasje-over te kunnen spelen met KV en een gooi te doen naar plaats 10 in de rangschikking, maar dat lukte niet. Uitgesteld maar niet verloren ? Die tiende plaats blijft tot de mogelijkheden behoren, want volgende week op speeldag 30 zal W-B alles in het werk stellen om het spel ten opzichten van OHL, STVv en Moeskroen eerlijk te spelen en indien Standard po1 veilig wil stellen doet het er goed aan iets te gaan rapen Achter de Kazerne in Mechelen. Alvast een dikke proficiat aan Stijn Vreven, zijn technische staf en spelers, evenals aan de clubleiding en de supporters die dit seizoen samen een hecht blok vormden met het gekende resultaat als gevolg. En wat fijn dat er gisteren 6240 supporters naar de Freethiel kwamen afgezakt voor een wedstrijd die er na het resultaat van Gent-OHL eigenlijk voor beide ploegen niet meer toe deed. We zitten nog een heel eind af van de 10.000 die voorzitter Dirk Huyck ambieert, maar anderzijds geven ze in Beveren de toegangskaartjes niet voor 2 Euro weg !

Patrick Van Wesemael.