StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Proximus 11 geeft het goeie voorbeeld.
Deze avond zijn er met Wolfsburg-Gent en Real Madrid-Roma opnieuw 2 wedstrijden in de Champions League. Wie op zoek is naar een spannende wedstrijd komt wellicht niet aan zijn trekken, want beide partijen werden zeer waarschijnlijk in een beslissende plooi getrapt in de heenwedstrijd.
Tof is dat op het multi live-kanaal van Proximus 11 de beide wedstrijden van commentaar worden voorzien door Wim Deconinck en Stijn Vreven die de gast zijn bij presentator Bart Raes. Er is toch ene Raes die het nummer kent van stijn !

* Ergerlijk die geluidsinstallatie op de staantribune.
Veel volk en een geweldig sfeertje de voorbije 2 thuiswedstrijden op de Freethiel.
En toch enige ergernis opgevangen en zelf ook geconstateerd. Het geluid op de staantribune E is erbarmelijk. Niks vervelender dan te horen dat er iets wordt omgeroepen en je het raden hebt waarover het gaat. Zaterdag tegen KV was er wellicht een minuut applaus voor iemand die van ons heen was gegaan, maar geen supporter die de naam of andere duiding kon verstaan. Gevolg is dat het publiek geen interesse meer betoont voor de informatie via de geluidsinstallatie en dat kan zowel qua veiligheid als qua emotionele reactie (in geval van het omroepen van gevoelige info zoals bij een overlijden) heel vervelende gevolgen hebben. Ook tegen Anderlecht (maar toen verbleef ik op zittribune G) was het mij al opgevallen dat het geluid heel onzuiver en een stuk zwakker dan gewoonlijk was. Toch een werkpuntje als men het mij vraagt en ik heb gemerkt niet alleen te staan met die mening.

* Sensationele ontwikkeling in de derde klasse.
Het seizoen loopt ook in derde stilaan op zijn laatste benen en daarbij neemt ook de onvoorspelbaarheid toe. Medeleider Dender waar Thierry Pister het voor bekeken hield als opvolger van Emilio Ferrera, verloor zwaar met 5-1 in Bornem en dat zijn sprekende cijfers voor het team van Bart Selleslags wat een opsteker als deze best kon gebruiken na enkele opeenvolgende nederlagen. Gevolg is dat VW Hamme wat vorige week voor het eerst dit seizoen gedeeld leider werd nu alleen koploper is geworden na knappe 1-3 winst in Aalst en daar heeft Dirk Geeraerd ongetwijfeld slecht van geslapen. Het Sportkring Sint-Niklaas van Robby Buyens boekte een mooie driepunter tegen Petegem waardoor de reeks van Robby als langst zittende trainer onder het bewind van Guido VanLijsebetten schrikwekkende vormen aanneemt. Opgelet Robby, ken je nog de visie van Eddy Roelandt over te lange negatieve reeksen ? In uw geval is er geen sprake van een negatieve serie, maar de theorie (hoe langer een reeks duurt, des te dichter het einde nabij is) blijft natuurlijk wel dezelfde. Alle gekheid op een stokje : die Van Lijsebetten is de slechtste nog niet hoor en de duur van die reeks van Robby Buyens is evenmin wellicht een record, maar wel knap van Buyens om bij het Standard van Derde klasse zo lang aan het werk te kunnen blijven.

En over reeksen gesproken, Tot slot nog een woordje over Yellow Blue. Wat een moeilijk, of is het juist gemakkelijk, elftal om in te schatten is dat ! Als ze in de winning mood zitten speelt het geen rol wie de tegenstander is, want hij moet er aan geloven. Een slecht resultaat is echter voldoende om een negatieve spiraal in te zetten. Zondag leed Eskabee zijn derde opeenvolgende nederlaag waardoor het een plaatsje zakt in de rangschikking (van 9 naar 10). Beervelde was op de Freethiel met 0-1 te sterk voor de mannen van Stefan Van Rumst, ondanks enkele goeie mogelijkheden voor de thuisploeg via topschutter Vergauwen. Volgende week trekt Yellow Blue naar de grensgemeente De Klinge dat 3 punten minder telt dan de Freethielbewoners.

PVW.