StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Thibault Moulin mocht rubriek "kijk op de week" openen.
Het zal wel niet zo vaak voorkomen dat een 0-0-wedstrijd veel aandacht krijgt, , maar maandagavond in Extra Time opende Filip Joos zijn rubriek "kijk op de week" met 2 knappe acties van de man in vorm bij Waasland-Beveren Thibault Moulin.
Zaterdagavond waren er al supporters op de tribune die pienter opmerkten dat, indien Zinho Gano wat beter was omgegaan met de geboden grote kansen, hij niet enkel topscoorder was op dit moment in de Jupiler Pro League, maar eveneens dat Thibault Moulin in dat geval ook assistkoning was geweest. Schitterend toch hoe Thibault zich sinds de komst van Cissé in positieve zin heeft ontwikkeld. Laat ons nu maar hopen dat ze stoppen met zijn acties in het lang en het breed uit te smeren op televisie, want zulke beelden gaan snel de wereld rond in dit digitaal tijdperk. En laat ons eveneens duimen dat het bestuur voldoende beseft met Moulin een hoeksteen in huis te hebben die perfect geschikt is om een ploeg rond te bouwen. Natuurlijk begrijp ik wel dat als er een deftig bod komt voor zulke spelers het bijna onmogelijk is om hun contract uit te laten dienen, maar voor voetballers met die mogelijkheden mogen ze wat mij betreft gerust wat dieper in de portemonnee tasten om langer samen te werken.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Het is altijd prettig een fiche te mogen inleiden van een speler waarmee je van minuut 1 tot zijn vertrek een toffe band hebt gehad. Eind de tachtiger jaren mocht ik (laat er geen misverstand over bestaan, op eigen kosten) wel eens mee met de toenmalige scouts Omer Joris en Theo Dobbelaer (laatstgenoemde is nog tweewekelijks aanwezig op de thuiswedstrijden van Waasland-Beveren). Zo herinner ik mij een trip met de overzetboot met bestemming Rotterdam om er de wedstrijd in de Nederlandse tweede klasse bij te wonen tussen Excelsior en AZ Alkmar om er centraal-verdediger Michel Vonkc te scouten. Zijn scoutinsrapport was echter positiever dan de clubkas van SK Beveren waardoor de deal niet kon doorgaan. Maar in het team van AZ zat op dat moment een middenvelder die er ook wat van kende en uiteindelijk naar de Freethiel zou komen. Leuk weetje : ook in het elftal van AZ op dat moment de huidige trainer van PSV en ex-speler van o.a. datzelfde PSV en Barcelona Philip Cocu. Meer weten ? Klik hier.



PVW.