StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WE ZITTEN GELUKKIG EEN KEER IN HET ANDERE KAMP.

Zondagavond staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma en er valt nog een en ander te verdelen. Van een prachtige prijs voor het zesde en laatste ticket voor play-off I, over een blaam voor plaats 15 voor wie het seizoen er op zit maar wel in eerste klasse blijft, tot verwijzing naar het strafkamp hervormde tweede klasse vanwege laatste in de Jupiler Pro League.

De voorbije jaren zat Waasland-Beveren wel vaker in de weinig benijdenswaardige positie waar de tegenstander van zondagavond thans vertoeft, maar met het verschil dat we ons lot in eigen handen hadden en zelfs dan mocht W-B de hemel prijzen dat KV Mechelen in Brugge tegen Cercle voor een onwaarschijnlijke comeback zorgde of het verhaal JPL was afgelopen.

De hele week moet Westerlo zowat tussen hemel en aarde hebben gezweefd. Om nog een kans te behouden in de JPL te blijven moet het sowieso winnen tegen Waasland-Beveren en hopen dat hetzij OHL hetzij STVV onderuitgaan tegen respectievelijk Club Brugge en Lokeren. En alhoewel dat een verschrikkelijk onleefbare toestand moet zijn voor de mannen van Peeters met Bob op kop, is de situatie van de Kempenaren niet eens uitzichtloos en daarom ben ik er van overtuigd dat Waasland-Beveren zondagavond heel wat Leuvense fans zal hebben, want dat Club Brugge zich voor een tweede keer op 14 dagen zal laten vangen is zeer onwaarschijnlijk en in dat geval heeft Westerlo voldoende aan winst tegen W-B om degradatie alsnog te ontlopen.

De voorbije dagen ging het in de Beverse entourage meer over Bob Peeters dan over Westerlo. Voor de ene is de manier waarop Bob W-B de rug toekeerde nog een struikelblok om zondag de 3 punten in het Kuipke achter te laten, de andere gunt Peeters wel een succesje, al was het maar om het ongelijk van Lokeren te bewijzen om Peeters te ontslaan. Laat ik dan maar iets vertellen over Westerlo zeker ! Gezellige club die het gezien de beperkte mogelijkheden op diverse vlakken (sportief, financieel en organisatorisch) vaak schitterend doet en echt wel het onderste uit de kan weet te halen. Eigenlijk een vereniging die lange tijd als voorbeeldclub mocht fungeren voor clubs als o.a. Beveren, want het deed dikwijls prachtige transfers met een bescheiden portemonnee en daarbij werd steeds Herman Wijnants aangewezen als stille, maar hard werkende kracht. De laatste jaren zit er echter wat verval op het systeem van Westerlo en indien het zich zondag weet te handhaven op het hoogste niveau verdient Bob Peeters zeker een ferme schouderklop, want en dat zeg ik met het grootste respect ten opzichte van de Westelse spelerskern, louter kwalitatief heeft het de afgelopen jaren veel moeten inboeten en dan kan het soms snel bergaf gaan (zie STVV waar tijdens de winterstop Luikse en Gentse gieren lelijk huis hebben gehouden.)

Zou men deze week in Westerlo in de voorbereiding op dit cruciaal duel hebben gesproken over de 6-1 pandoering van W-B in Genk amper een paar weken geleden, of toch over de geweldige 7 op 9 die de mannen van Stijn Vreven tegen achtereenvolgens Anderlecht, Charleroi en Mechelen lieten optekenen. Het zijn twee uitersten en de waarheid, in dit geval realiteit, zal zoals gewoonlijk wel ergens middenin liggen. Sluwe Bob zal ongetwijfeld een plannetje klaar hebben om stokken in de Beverse wielen te steken en daarbij verwijzen naar de flauwe eerste helft van W-B in Charleroi, maar wat zeg je dan als coach over die geweldige tweede ? Ook de 0-0-match tegen KV zal aan de orde zijn geweest in de Westelse kleedkamer afgelopen week, maar laat dat nu een 0-0 zijn die voor hetzelfde geld op 3-3 was geëindigd. Kortom, er heeft vast super veel door het hoofd van Bob Peeters gespookt en ik zou niet graag in zijn schoenen hebben gestaan. Als bv. Gano er zondag de helft maakt van het aantal dat hij tegen Mechelen heeft gemist, wordt het lastig voor Westerlo.
En we zouden het bijna vergeten, maar deze wedstrijd is niet geheel zonder belang voor W-B in de wetenschap dat KV Mechelen op hetzelfde tijdstip een gemotiveerd Standard over de vloer krijgt, zou het zomaar eens kunnen dat de Waaslanders, mits winst in het Kuipje, plaats 10 beet hebben en zou dat een fantastisch klassement zijn om mee te eindigen, ook al met het oog om volgend seizoen spelers mee naar de Freethiel te lokken. Nu is er ongetwijfeld meer nodig dan een tiende plaats om kleppers als Schrijvers te lokken of te houden, maar die rangschikking zou tevens de bevestiging zijn van de bij aanvang van het seizoen door de directie uitgesproken en door critici wat weggelachen ambitie om stapsgewijs op zoek te gaan naar dat ene plaatsje wat een keer door Zulte-Waregem, dan door Lokeren en een andere keer door Kortrijk werd bekleed in po1.

Ondanks de vele kanttekeningen bij dit vooral voor Westerlo uitermate belangrijk duel, ben ik er van overtuigd dat de spelers en technische staf van W-B er geen moment aan twijfelen om hun sportieve verplichtingen te vervullen ten opzichte van OHL en STVV en wat graag KV Mechelen willen passeren om hun eigen seizoen de glans te geven die het op basis van een prachtig jaar verdient. En dat de beste zondag aan het langste eind mag trekken !!! Tot slot : zou het ook niet mooi zijn eindelijk nog eens een keer voor Sporting Lokeren te eindigen ?

Patrick Van Wesemael.