StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg VERLIEZEN EN TOCH FEESTEN, MOOI DAT HET NOG KAN !

Het doek is gevallen over de reguliere competitie en voor Standard en OHL heeft speeldag 30 een traumatische ervaring opgeleverd. Standard krijgt komend weekend in de bekerfinale een mooie kans op revanche, maar in Leuven likken ze dezer dagen hun wonden en wordt er ingezet op het weigeren van een licentie aan Moeskroen-Peruwelz en dat lijkt mij een schrale troost. Deze bedenking bij de degradatie van OHL : het klopt dat Emilio Ferrera zijn team echt wel aan het voetballen heeft gekregen en daarmee de sympathie van de voetballiefhebber heeft gewonnen, maar knap voetbal brengen is nu eenmaal geen garantie op resultaat waarmee ik graag wil refereren naar onze Ivoriaanse periode toen koning voetbal regeerde op de Freethiel en zelfs een bekerfinale werd gehaald, maar een sprekend klassement neerzetten is nooit gelukt. En om dit hoofdstukje af te sluiten : OHL was indrukwekkend de voorbije maanden, maar evengoed heeft het zelf ook zware fouten gemaakt zoals in Moeskroen eind februari waar het een 0-1 in het slotkwartier uit handen gaf en iets eerder op de Freethiel toen het 80 minuten met een man meer mocht spelen en tweemaal een voorsprong te grabbelen gooide. Hiervoor is het zelf verantwoordelijk geweest, maar toch een dikke chapeau voor Emio en co en als er daar wat wordt verkocht zou ik de clubleiding van W-B willen adviseren mee te gaan aanschuiven.

Het stond blijkbaar in de sterren geschreven dat Westerlo zich zou handhaven, want wat een uniek sfeertje daar in het Kuipje ! Zijn lot niet meer in eigen handen hebben, alles en iedereen optrommelen en vervolgens de puzzelstukjes netjes in mekaar zien vallen, het moet een fantastische ervaring zijn geweest waar blijkbaar ook de meeste supporters van Waasland-Beveren (op 2 na) met volle teugen hebben van genoten. En nochtans zag het er in het openingskwartier niet naar uit dat W-B was afgezakt naar de Kempen om mee aan de feesttafel plaats te nemen. Op een poging van Westerlo die op het doelkader strandde reageerden de mannen van Stijn Vreven zeer gevat met 2 uitstekende kansen voor Siebe Schrijvers die hiermee beter had moeten doen. Westerlo moest naar adem happen en snakte in die fase naar dringend meer evenwicht in de partij. Dat kwam er ook en het duurde niet lang of het resultaat volgde. Khaleem Hyland met de actie en Jens Cools met de bevrijdende voorsprong. Vanaf dat moment stokte de Beverse machine en alhoewel de Waaslanders een ruim balbezit lieten optekenen, was er nog amper dreiging.

In de tweede helft viel er sportief minder te beleven, maar de spanning was natuurlijk te snijden omdat Westerlo afhankelijk was van de resultaten aan Den Dreef en op Staaien en daar bleef het lang, veel te lang moeten Peeters en co hebben gedacht, stil (0-0). Halverwege het tweede bedrijf kwam dan het verhoopte nieuws uit Leuven dat Jelle Vossen Club Brugge op voorsprong had gebracht waardoor eerst een euforische ontlading ontstond die echter werd gevolgd door ongetwijfeld de langste 25 minuten in het leven van de meeste Westelse voetbalsupporters. Als ik dit zo schrijf moet ik meteen terugdenken aan Cercle-KV Mechelen van vorig seizoen en is verder commentaar overbodig. Waasland-Beveren zette Westerlo in de slotminuten met de rug tegen de muur, maar het vond geen barst in de nochtans meest gepasseerde defensie van de Jupiler Pro League. Dit was echt een wedstrijd om geld aan te verdienen, want slechts 1 doelpunt in een match tussen de 2 slechtste verdedigingen van het land, mijn God !

Het Kuipje heeft ondanks zijn bescheiden klinkende naam al een en ander meegemaakt, maar de vreugdetaferelen na het laatste fluitsignaal van Delferiere krijgen zeker een plaatsje in de top3.
Een ongeziene feestvreugde waarbij de supporters van W-B graag werden betrokken en dat ook de beide trainers op de persconferentie ontzettend lief voor mekaar waren nemen we er graag bij.

Het resultaat van speeldag 30 heeft onder meer tot gevolg dat Waasland-Beveren play-off II zal spelen met als tegenstanders Standard, Kortrijk en Moeskroen. Later vandaag zullen de speeldata worden bekendgemaakt. Niet meteen de meest gunstige tegenstanders en met Standard in de groep sportief zwaar, maar we zullen dit weekend duimen voor Luikse bekerwinst waardoor hun voetbalhonger hopelijk is gestild.

Patrick Van Wesemael.