StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Loting play-off II bekend.
Zondag na speeldag 30 was meteen geweten hoe de groepen van play-off II waren samengesteld. Voor Waasland-Beveren helaas geen leuke affiches tegen KV Mechelen en Lokeren, maar confrontaties met minder aansprekende teams als Moeskroen en Kortrijk. Om naar uit te kijken is zeker de dubbele ontmoeting met Standard en deze namiddag raakte de speelkalender voor po2 bekend en was het met belangstelling uitzien naar de positionering van deze wedstrijden op de kalender. Persoonlijk vind ik dat deze best meevalt, want al onmiddellijk op speeldag 1 wordt Standard op de Freethiel verwacht en wel op zondag 3 april om 20 uur. Als Stijn Vreven meent wat hij altijd heeft gezegd dat we moeten proberen een rol van betekenis te spelen, is dit een schitterende gelegenheid om mee te openen. Een mooi resultaat tegen de Rouches zou in dat geval het begin kunnen zijn van een boeiende seizoensepiloog met op speeldag 2 (zaterdag 9 april) de verplaatsing naar de Franse grensstreek om er Moeskroen-Peruwelz partij te geven. Dan volgt een dubbele confrontatie met Kortrijk dat op zaterdag 16 april naar de Freethiel komt en een weekje later op zaterdag 23 april de Waaslanders in het eigen Guldensporenstadion in de ogen ziet.
Op speeldag 5 komen Glen De Boeck en zijn mannen naar Beveren en afsluiten doen we, hopelijk met een wedstrijd van belang, op speeldag 6 in Sclessin en dat is wederom een zondagmatch die op het programma staat voor 7 mei om 20 uur. Het is uiteraard nog heel voorbarig, maar indien er dan nog iets op het spel staat is die uitwedstrijd geen cadeau.

Het interessante aan openen tegen Standard is dat op de eerste speeldag alles nog kan en de Freethiel hopelijk lekker vol zit, maar 20 uur is in dat opzicht een vervelend aanvangsuur. Het zal er uiteraard van afhangen wat Standard aanstaande zondag doet in de bekerfinale tegen Club Brugge, maar indien het dan al zijn hoofdvogel beet heeft zou het natuurlijk kunnen dat het play-off II opvat met de bedoeling naar volgend seizoen toe een aantal jonge gasten aan het werk te zien wat in dat geval een ander licht werpt op het sportief verloop in deze groep. De thuiswedstrijden van W-B staan momenteel allemaal gepland om 20 uur, maar geen idee of daar nog iets aan kan wijzigen.

PVW.