verslag BELOFTEN GRIJPEN IN LUIK NAAST VERDIEND PUNT.

Na een hindernissenparcours van 2,5 uur arriveerde de spelersbus met de Beverse beloften maandagavond amper 3 kwartier voor aanvang van de wedstrijd in Luik en alhoewel dat niet als een excuus mag gelden, is het ver van een ideale voorbereiding. en toch viel die vermoeiende busreis niet af te leiden aan de prestatie van de Waaslanders die over de hele wedstrijd gezien de net iets betere ploeg waren, maar bij de afwerking het tikkeltje meeval ontbraken wat nodig is om een resultaat te spelen. Veel middenveldspel in de eerste helft met W-B de iets betere ploeg, maar toch ook te weinig dreiging voorin. Een zestal Beverse hoekschoppen geven aan dat de bezoekers niet voor een puntje naar Luik waren gekomen, maar in de 37ste minuut mocht Christian Brulls voor Standard een vrijschop nemen en waar iedereen een center had verwacht, besloot hij op het laatste nippertje rechtstreeks op doel te geven. Keeper Matthias Janssens die zich aan een voorzet had verwacht zette een tweetal passen opzij en probeerde alsnog met een ultieme inspanning de 1-0 te verhinderen, maar het ronde projectiel had helaas voor de Waaslanders met een 20tal cm de doellijn overschreden. De 8 resterende minuten tot de pauze verliepen overtuigend in het voordeel van de thuisploeg, maar het bevrijdende rustsignaal werd met 1-0 gehaald.

Hetzelfde spelbeeld na de herneming met enkele verdienstelijke pogingen van W-B waarop keeper Thuram van Standard de kans kreeg zich te onderscheiden, maar aan de overkant moest ook Janssens een keer redding brengen met de voet en strandde de 2-0 op de paal. In een ruim slotkwartier gooide Johan Van Rumst met Brent Peers zijn targetspits in het strijdgewoel en dat leverde een tweetal ballen in het zijnet op en eentje voorlangs. Het was pompen of verzuipen voor de Rouches, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Valtteri Moren mocht het schouderklopje van de week in ontvangst nemen voor zijn sterke partij. Ondanks het verlies blijven de beloften van Waasland-Beveren op kop, maar het moet het gezelschap van Standard dulden. De Luikenaars hebben echter 2 wedstrijden meer gespeeld. Volgende week maandag 21 maart gaat W-B op bezoek bij STVV.

Waasland-Beveren trapte af met :
Matthias Janssens, Senne Van Dooren, Valtteri Moren, Maximiliano Caufriez, Jordan Atheba (65ste minuut vervangen door Remco Pieters), Kevin Hebbelinck, Tortol Lumanza (76ste minuut vervangne door Jellal Bilal), Zakaria M.Sila, Gilles Van Remoortere (76ste minuut vervangen door Emre Erciyas), Deni Milosevic (60ste minuut vervangen door Brent Peers) en Maxim nijs.