StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat hebben Emilio, Bob en Glen gemeen ?
De Freethiel lijkt wel een opleidingscentrum geweest voor trainers die op zoek zijn naar ervaring met degradatievoetbal. Toen ik dinsdagavond tijdens de terugwedstrijd in de kwartfinale van de CL Atletico-PSV aan het volgen was en Glen De Boeck hoorde als co-commentator bij Peter Morren, moest ik plots terugdenken aan de ontknoping in de JPL voor wat het gedeelte degradatie betreft. En ja hoor, van de 3 daarbij meest betrokken clubs (Moeskroen, OHL en Westerlo) waren de respectievelijke coaches Glen De Boeck, Emilio Ferrera en Bob Peeters in een recent en wat verder verleden actief op de Freethiel met als hoofdopdracht KSK Beveren in het geval van Emilio en Bob en Glen in het geval van W-B, in eerste klasse te houden. Het zegt natuurlijk iets over het soort voetbal wat de voorbije jaren op de Freethiel werd gespeeld en precies daarom was het afgelopen seizoen een hele verademing (op enkele weken na in de buurt van die 6-1 in Genk).
De schitterende slogan "wij zijn tevreven" laat niets aan duidelijkheid over op dat vlak.
Zou het daarom zijn dat STVV wil vermijden dat Vreven de nr4 op dit lijstje wordt ?
Ik hoop fout te zijn als ik spontaan de situatie van Stijn en Bob Peeters vergelijk, maar in enkele interviews als reactie op de geruchten over de interesse van Sint-Truiden voor Stijn Vreven, zie ik een aantal raakpunten met het vertrek van Peeters toen naar Charlton Athletic. Velen onder ons hebben dat Bob destijds niet in dank afgenomen en bij die mensen reken ik mijzelf, maar anderzijds herinner ik mij perfect dat er op het bureau van Peeters een vijftal spelersdossiers lagen (daarbij o.a. Veselinovic en Trickovski) die maar bleven aanslepen en waarvan sluwe Bob als geen ander wist dat zij een must waren om een bijkomend seizoen degradatievoetbal te ontlopen.
Het voorbije seizoen was voor de supporters een aangename verrassing waarin een eventuele degradatie slechts een paar weken door ons hoofd heeft gespeeld, maar de realiteit is dat veel ploegen aan mekaar gewaagd zijn en kleine dingen grote gevolgen kunnen hebben. Van die realiteit is Stijn Vreven zeker doordrongen en daarom moet de club nu snel klaarheid scheppen. Doorgaan met Vreven en de ingeslagen weg van positivisme verder proberen bewandelen, of zelf een lastige knoop doorhakken en niet een conflict afwachten, want dan zou er wel eens te veel kostbare tijd verloren kunnen gaan.

* Met de Freethielvrienden naar Moeskroen.
Op zaterdag 9 april maken de Freethielvrienden vanuit Bornem per autocar de verplaatsing naar le Cannonier in Moeskroen. Wie interesse heeft om mee te rijden kan zich per mail kenbaar maken via:
info@freethielvrienden.be
Om een ontspannen ritje te garanderen (en dat mag ook een keertje) is het de bedoeling omstreeks 17.30 uur op de bus te stappen zodat we niet op een sanitaire stop hoeven te kijken.
Leden van de Freethielvrienden betalen 7 Euro, niet-leden 10 Euro.
Het verder bestaan van Moeskroen hangt al enkele jaren aan een zijden draadje en in die optiek is het misschien een unieke gelegenheid voor wie Le Cannonier nog niet van nabij zag.

PVW.