StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* "On est en vacances !"
Volgens Sporza radiobaas Peter Vandenbempt werd er in de kleedkamer van Standard gisteren na het binnen halen van de Beker van België door de spelers "on est en vacances" gezongen. Het moet als muziek in de oren hebben geklonken bij de supporters van W-B, Moeskroen en Kortrijk, want nu de Rouches hun Europees ticket al beet hebben, mogen we er van uitgaan dat de strijd in deze groep volledig open ligt. Wellicht is het de bedoeling van Yannick Ferrera en zijn technische staf in deze voor de Luikenaars overbodige minicompetitie om een aantal jonge getalenteerde gasten (en die lopen er wel wat rond op Sclessin) te laten proeven van de JPL. Overbodig dat wel, maar zoals Waasland-Beveren mee heeft beslist over het lot van Westerlo op de laatste speeldag, zo ziet het er nu naar uit dat Standard een cruciale rol kan gaan spelen in groepA van play-off II en zal het zaak zijn om de schade tegen de bekerwinnaar te beperken, want op voorhand denken dat 6 op 6 tegen Ferrera en co een evidentie is, zou wel eens op een sisser kunnen aflopen.
Feit is dat het een boeiende strijd in deze groep belooft te worden, want als we Standard even buitenbeschouwing laten (en ik besef dat dit een gevaarlijke benadering is) lijken mij de andere teams zeer aan mekaar gewaagd, ondanks het betere klassement van Kortrijk in de reguliere competitie en het iets mindere van Moeskroen. Mijn goeie raad voor Stijn Vreven : vlieg er maar in op 3 april vanaf 20 uur tegen Standard.

* Blik op de lagere reeksen.
In derde klasse A was er met Sint-Niklaas-Aalst een leuk duel tussen Robby Buyens en Dirk Geeraerd Of het echt leuk was voor Robby Buyens toen na 90 minuten er een 0-2 eindstand op het scorebord stond weet ik niet, maar feit is dat het de moeite waard loont om er het klassement in 3A eens bij te nemen. Hamme blijft koploper, maar de Wuitens hebben 2 wedstrijden meer gespeeld dan de concurrentie. Bart Selleslags en Bornem slaagden er niet in voorbij Twee Akren te geraken (1-1) en dat zal men bij de ex-club van Bart Rc Mechelen ontzettend jammer vinden. In derde provinciale Oost-Vlaanderen had Yellow Blue een thuiswedstrijd tegen het bedreigde Sint-Pauwels van sportief—directeur Marc Van Britsom. De bezoekers trokken met 1-2 aan het langste eind. Een vriendendienst van Stefaan Van Rumst tegenover Marc ? Grapje, want geen idee of die 2 het goed stellen met mekaar.

PVW.