verslag BELOFTEN VERGETEN KOPPOSITIE UIT TE BREIDEN.

De eindronde voor de beloften is halverwege en hoe de eindstand na 14 speeldagen er ook mag uitzien, het is echt een huzarenstukje dat de jongens van Johan Van Rumst en David Destorme na 7 partijen het klassement in groepA aanvoeren. Meer zelfs : na het jammerlijk 2-2 gelijkspel van afgelopen maandag in Sint-Truiden mocht de Wase delegatie heel wat complimentjes in ontvangst nemen voor het knap vertoon, maar dat zal de pijn van de gemiste kans op een tegentreffer in blessuretijd slechts een klein beetje hebben verzacht.

Het kunstgras van Staaien was het decor van misschien wel de beste 30 minuten van Waasland-Beveren dit seizoen. In een bijzonder sterk openingshalfuur waren de bezoekers heer en meester met als exponent daarvan 2 reuzenkansen voor Gilles Van Remoortere. De eerste was een individuele inspanning waarbij Gilles knap van 2 tegenstanders weg draaide, maar helaas alleen voor doel op de knie van de verslagen doelman besloot. De tweede kwam er na een schitterende aanval over meerdere stations met de eindpass van Emre Erciyas, maar de volley van Gilles werd prachtig gestopt door de Truiense portier. De verdiende dubbele voorsprong bleef uit en bij het ingaan van het slotkwartier moest W-B een versnelling lager schakelen. In de slotminuut van de eerste helft was het tijd voor de ongeschreven voetbalwet die wil dat een dergelijk dominant vertoon zonder doelpunten wordt gevolgd door een tegengoal die compleet uit de lucht komt vallen. Over de strafschop die voor een 1-0 ruststand zorgde geen discussie, maar de manier waarop die werd veroorzaakt was even onnodig als het gevolg van een lichte nonchalance.

Toch wel wat opknapwerk aan de rust na een dijk van een eerste helft waarin de spelers amper iets te verwijten viel, maar de ruststand het over een andere wedstrijd had. Gelukkig volgde er al in de 50ste minuut gerechtigheid toen centraal verdediger Sousa een bal over de Truiense defensie dropte en Ibou met een gekruiste volley naar het voorbeeld van Schrijvers in Oostende in zijn debuutwedstrijd voor de fantastische 1-1 tekende. Het meesterschap van W-B in het eerste gedeelte van de tweede helft bleef, maar het was minder nadrukkelijk. De beloning kwam er in de 63ste minuut. Alweer een mooie aanval op rechts over meerdere schijven (Hebbelinck, Atheba, Ibou) met ditmaal Erciyas als eindstation om de bal knap op halve hoogte in het net te volleren. Een terechte voorsprong, maar eentje die veel energie had gevergd en dat liet zich in een ruim slotkwartier gevoelen. W-B kon voorin de bal onvoldoende vast houden en kwam zowaar onder druk te staan met als gevolg 2 prima reddingen van Matthias Janssens om de gelijkmaker te verhinderen. Toch lag ook Kevin Hebbelinck tussendoor nog tweemaal aan de basis van de beslissende 1-3, maar het harde verdict voor W-B voltrok zich in de 92ste minuut. Een doorsteekbal gevolgd door een center mocht iets te gemakkelijk in de 5 meter worden binnen gekopt en meteen na het aftrappen klonk het laatste fluitsignaal.

Prima match van onze beloften waarop in zijn totaliteit weinig op te merken viel en STVV dat goed werd beloond met de 2-2, maar dat is nu eenmaal voetbal en meestal liggen die zaken op het einde van de rit in balans. Het schouderklopje van de week komt ditmaal Gilles Van Remoortere die een uitstekende wedstrijd speelde op de 10 (gewoonlijk is dat de 11), maar jammer genoeg de kroon op het werk vergat te zetten met een doelpunt. Waasland-Beveren blijft met 14 punten op kop, maar ziet Club Brugge tot op één puntje naderen en laat dat precies de eerstvolgende tegenstander zijn op Puyenbeke. Deze wedstrijd gaat door op vrijdag 1 april om 19.30 uur en dat is echt geen grap. Drie dagen later, op maandag 4 april om 19.30 uur) is er ook op Puyenbeke de clash met Anderlecht. Er komen dus enkele bijzonder interessante wedstrijden aan volgend weekend en wellicht krijgen we daarna een beter zicht op de kansen van onze beloften op een uitstekend klassement, maar eigenlijk kan het seizoen nu al niet meer stuk.