StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Trio verlaat definitief de Beverse A-kern.
De clubleiding van Waasland-Beveren is volop bezig zijn huiswerk met het oog op volgend seizoen te maken. Dat er aan de mouw van een aantal jongens wordt getrokken zal niemand verbazen en we moeten hopen dat de club bereid is een inspanning te doen om niet tegelijkertijd meerdere bepalende spelers een vrijgeleide te geven, want in dat geval moet het beoogde volgende stapje hoger sterk in vraag worden gesteld. Anderzijds heeft het weinig zin om als supporter de illusie te koesteren dat W-B nu al in staat is het hoofd te bieden aan een fors bod op bv. Thibault Moulin. Sowieso is het niet verstandig om een speler tegen zijn zin in langer aan zich te binden, maar in de vooropgestelde planning om schulden uit het verleden zo snel als mogelijk af te bouwen, zou een bespoediging van die doelstelling dankzij bv. een niet af te wijzen bod op een speler, op termijn zelfs een schitterende zaak kunnen zijn voor de continuïteit van de club.

Maar ik zou het over huiswerk en A-kernspelers hebben wiens toekomst niet langer in de A-kern van W-B ligt. De uitgeleende jongeren (Alec Luyckx naar Cappellen en Niels De Pauw aan Sint-Niklaas) krijgen van Waasland-Beveren een vrijgeleide om hun carrière elders uit te bouwen. Het zijn ongetwijfeld gasten die nog een flinke rekmarge hebben op hun sportieve ontwikkeling, maar dan is vaak spelen een must en die garantie kan de Freethielclub deze jongens niet bieden. In naam van de Freehtielvrienden hou ik er aan Alec en Niels te bedanken voor hun positieve ingesteldheid als W-B speler en aan hun toekomstige werkgever geef ik graag de raad mee om deze talenten te koesteren.

De A-kern neemt ook afscheid als speler van David Destorme. De 36-jarige Destorme zal echter in de nabije toekomst, en wie weet zelfs langer, de weg naar de Freethiel blijven vinden, want David is samen met Johan Van Rumst en Walter Engels belast met het beloftenpakket en dat doet dit trio meer dan behoorlijk met een voorlopige eerste plaats in de elitegroep van de beloftencompetitie.

De schitterende voetballoopbaan van David is genoegzaam bekend en eigenlijk wil ik mij daarom beperken tot deze uitspraak : "was hij maar een jaar of 5 eerder naar Beveren gekomen". Ondertussen heeft David ook de nodige diploma's op zak om als hoofdtrainer aan de slag te gaan en zijn ervaring en gedrevenheid te delen en neem maar van mij aan dat hij daarmee aan de slag kan. Veel geluk David en stuur geregeld maar eens een sollicitatiebrief naar ons secretariaat, want daar is jaarlijks wel een vacature vrij als hoofdcoach.

* Beloften spelen morgenavond topper tegen Club Brugge op Puyenbeke.
Er staan de mannen van Johan Van Rumst en David Destorme een drukke driedaagse te wachten. Morgenavond komt Blauw-Zwart zijn titelkansen afwegen in Puyenbeke en op maandag 4 april zijn de beloften van Anderlecht die worden getraind door Frutos de gast in Sint-Niklaas. De beloftencompetitie is halverwege en Waasland-Beveren is in de hoofdgroep de verrassende, maar niet onverdiende koploper, gevolgd op een puntje door Club Brugge en Standard. Toeval of niet, maar op het niveau eerste klasse was een tweede plaats in de eindstand het beste klassement ooit (toen wel nog in het klassieke systeem en dus zonder een herstart in poules zoals thans) en wie maakte er destijds deel uit van die beloftenploeg ? Juist, onze huidige medecoach van de beloften Johan Van Rumst. Eveneens behorend tot die toenmalige succesvolle lichting o.a. de betreurde Jimmy Smet, Stijn Vlaminck en Frank Magerman, maar het lijstje is vast indrukwekkender.

PVW.