StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Rechtzetting ivm artikel over Stijn Vreven van gisteren donderdag.
Goeie bedoelingen kunnen soms vervelende gevolgen hebben. Na het beluisteren van een interview met Stijn Vreven begin deze week op TV Limburg en wat volgens mij weinig aan duidelijkheid te wensen overliet over zijn nakend vertrek, ben ik meteen achter mijn pc gaan zitten om "mijn" analyse van dit interview te maken. Ik heb mij daarbij laten misleiden door de uitspraak van Stijn dat er woensdag meer geweten zou zijn en in mijn ijver om in te spelen op de actualiteit had ik een artikel voorbereid waarin werd ingespeeld op het vertrek van Vreven. Ik had echter een alternatief voorzien indien donderdagmorgen de website van Waasland-Beveren zich in stilte zou hullen omtrent het bewuste opstappen van Stijn. Tot daar niks aan de hand, maar door een ongelukkig misverstandje met onze webmaster is het artikel over Stijn Vreven toch verschenen en niet het afgesproken alternatief. Vervelend gevolg was dat op het forum kort nadat het artikel op de website van de Freethielvrienden online was gezet, de nodige discussies ontstonden en ook onze Public Relations Mangager Ward Callens met een aantal telefoons werd bestookt. Dit was allerminst mijn bedoeling en evenmin die van onze webmaster waarvoor een dubbele sorry.

Hoe is de realiteit dan wel : W-B is in deze geen intiatiefnemende partij aangezien Stijn ook voor volgend seizoen nog een contract heeft. Er werden (en dat mag duidelijk zijn voor wie het interview op TV Limburg beluisterde) wel degelijk gesprekken gevoerd tussen de club en haar trainer met de bedoeling invulling en visie naar volgend seizoen toe op een constructieve wijze te bespreken.

Tot slot : wat mij persoonlijk betreft hoop ik het bewuste artikel niet nog een keer van stal te moeten halen, want ik vind Vreven iemand met een grote mond op het oefenveld en tijdens wedstrijden op de bank, maar met een klein hartje zodra hij de voetbalplugne heeft uitgetrokken.



* Opties Coulibaly, Sousa, M.sila en Cissé niet gelicht.
Gisteren vernamen we via de media dat de opties op genoemde spelers niet werden gelicht. Mijn eerste reactie was er eentje van "oei", maar het complete persbericht sloot verdere onderhandelingen met betrokken spelers na afloop van play-off II niet uit.

We veronderstellen dus dat het de bedoeling is om de optie te laten verstrijken om vervolgens met de betrokken spelers (althans diegene die men echt wil houden) opnieuw rond de tafel te gaan zitten en op die manier andere (voor de club meer voordelige) voorwaarden aan te kaarten. Het is uiteraard een tactiek waaraan bepaalde risico's vast zitten en ik zou het nooit aandurven met spelers die men per se wil behouden, maar clubs die beperkte budgetaire mogelijkheden hebben zijn nu eenmaal aangewezen op dit soort handelswijze.

* Interesse om de Classico in ons lokaal te komen volgen ?
Zaterdagavond staat voetbalminnend Spanje weer op zijn kop en dan gelden heel andere normen dan wij bij ons gewend zijn. In Camp Nou krijgt Reall Madrid de kans op revanche voor de zware vernedering die het in de heenronde moest slikken tegen Barcelona. Deze Spaanse topper (tussen de nr1 Barcelona en de nummer3 Real Madrid gaapt wel een kloof van liefst 10 punten, maar er staat uiteraard veel prestiege op het spel) kunnen geïnteresseerden volgen in ons lokaal ’T Kasseibaantje.
De wedstrijd begint om 20.30 uur, maar een voorbeschouwing tussen pot en pint kan het niveau van de wedstrijd al een flink stuk optrekken

PVW.