StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOE VOLDAAN ZIJN DE ROUCHES NA BEKERWINST ?

Waasland-Beveren kwam door zijn eindklassement in de reguliere competitie in GroepA van play-off II terecht en mag zich aan dubbele confrontaties verwachten met Standard, Kortrijk en Moeskroen-Peruwelz. Op het eerste zicht geen aantrekkelijke groep, want Standard zou sportief een maatje te groot zijn, terwijl Moeskroen en Kortrijk geen affiches zijn waarop de neutrale voetballiefhebber zit te wachten. Zo klonken de eerste commentaren toen op zondagavond 13 maart de samenstelling van de groepen bekend raakte, maar de iets te lange competitiebreak heeft inmiddels een ander licht geworpen op het sportief toekomstig gebeure in groepA.

Er was de bekerwinst van Standard op 20 maart waardoor de Rouches na een onwaarschijnlijk turbulent seizoen een kostbaar Europees ticket in de wacht sleepten en daarom niet minder hongerig aan po2 zullen beginnen, maar wel met vermoedelijk een heel ander (jonger) elftal dan dat waarmee zou worden gestart indien dat Europees ticket nog op het spel stond. De naam Standard, het clubprestige en het feit dat op Sclessin een pak jegudig talent rondloopt, maakt dus dat de tegenstander van zondagavond 20 uur op de Freethiel weinig aantrekkelijkheid heeft ingeboet, terwijl de sportieve haalbaarheid voor W-B als "niet onmogelijk" moet worden ingeschat. Interessant is dat Waasland-Beveren thuis mag openen wat vooral voor de kassier een veel beter moment is dan wanneer bv. op speeldag 5 of 6 Ferrera en co naar het Waasland komen afgezakt en de dobbelstenen al zijn geworpen. En om in deze voorbeschouwing ook even stil te staan bij Moeskroen en Kortrijk, zoals eerder al eens wat oneerbiedig uitgedrukt zijn het niet per se de meest sexy tegenstanders, maar kansloos hoeft W-B zich bij voorbaat niet te achten. In de reguliere competitie behaalde W-B tegen Moeskroen 4 op 6, terwijl de buit met de Kortrijkse Kerels keurig werd verdeeld. Een goeie start tegen Standard zou dus wel eens het pad kunnen effenen voor een open en boeiende po2, maar laten we vooral niet op de zaken vooruitlopen en wanneer het sportief anders zou evolueren dan vooraf verwacht, rest nog altijd de hoop op de ontdekking van wie weet een ontluikend talent.

Aan gissen naar mogelijke opstellingen waag ik mij niet, maar hopen op een goeie en spannende pot voetbal doe ik wel. Laat ons hopen dat de wazige besprekingen tussen Waasland-Beveren en zijn coach over het uitdienen van zijn contract geen schaduw werpen over dit op papier tof duel.
In de marge van deze voorbeschouwing nog meegeven dat er volgende week zaterdag vanuit Bornem een supportersbus vertrekt naar Moeskroen. Wie interesse heeft om eens mee te rijden en kennis te maken met de Freethielvrienden Bornem kan mij mailen of bellen. Dit zijn de gegevens om jullie interesse kenbaar te maken en info te bekomen over hoe inschrijven : info@freethielvrienden.be of GSM-nummer 0475-91.29.92.

Patrick Van Wesemael.