verslag JONGE BELOFTENPLOEG MOET HET AFLEGGEN TEGEN BRUGSE LEEFTIJDSGENOTEN.

Vrijdagavond heeft een piepjong Bevers beloftenelftal na een zeer degelijke eerste helft waarin veel krachten werden verbruikt, uiteindelijk de duimen moeten leggen tegen een al even jeugdig Club Brugge. Aan de rust genoten de jonge Beverse Leeuwen nog van een licht gevleide 1-0 voorsprong na een gelijk opgaande eerste helft, maar in het laatste half uur van de wedstrijd en mede door het inbrengen bij Club Brugge van jeugdinternational Dennis Van Vaerenbergh, kantelde de partij helemaal en mochten de Waaslanders niet mopperen dat de score in het absolute wedstrijdslot beperkt bleef tot een nipte 1-2 nederlaag. De eerste 45 minuten hadden trouwens weinig om het lijf, maar kenden wel een geweldig hoogtepunt middels een schitterend doelpunt omstreeks de 20ste minuut van Emre Erciyas. Hij ontving de bal met de rug naar doel en in één flukse beweging in de lucht controleerde hij het leder via borst en bil om vervolgens in de draai met links uiterst knap binnen te volleren aan de eerste paal. Vanaf dat moment verhoogde Blauw-Zwart zijn percentage balbezit en de thuisploeg moest achteruit, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers nauwelijks waardoor de rust werd bereikt met een licht gevleide 1-0 in het voordeel van de mannen van David Destorme.

Een heel ander verhaal in de tweede helft. Aanvankelijk verliep ook die evenwichtig, maar Club bleef druk zetten waardoor W-B nog amper kans zag er uit te komen. Cruciaal op het uur was het inbrengen bij Brugge van 2 spelers die maandag nog met de Belgische U19 hadden gespeeld samen met Max Caufriez en door hun coach in afwachting op de bank werden gehouden. Dennis Van Vaerenbergh stond nog koud tussen de lijnen toen hij een center heerlijk met een boogje in doel knikte. Het was nu alle hens aan dek voor W-B en de onvermijdelijke 1-2 viel dan ook omstreeks de 80ste minuut en was zoals de 2 voorgaande goals van prachtige makelij. Pech en enkele prima tussenkomsten van Matthias Janssens hielden Brugge van een grotere voorsprong zodat de match uiteindelijk een terechte West-Vlaamse winnaar kreeg. Collectief goeie eerste helft van W-B waarin veel energie werd verbruikt en dat werd in het tweede bedrijf bekocht. Nog meegeven dat in het laatste half uur Sergen Ösen, Finn Keizers, Matthias Verscharen en Niels Verheyden (laatste 3 van de U17) door Destorme in de strijd werden gegooid ten koste van Nick Dhaene, Rob Spanoghe, Largo Konrad en Younes Achter. Aanstaande maandag 4 april wacht reeds de volgende confrontatie voor de Wase beloften en dat wordt opnieuw een topper met de komst van Anderlecht naar Puyenbeke.