StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg ONGELUKIGE MATCH DEMIR IS BEPALEND.

Vreven heeft woord gehouden : hij beloofde de play-offs met ambitie aan te vatten en begon de wedstrijd tegen Standard, wellicht tegen de zin van het bestuur in, met een zo goed als type elftal, terwijl de Luikenaars met een onuitgegeven ploeg naar het Waasland kwamen afgezakt.
Onuitgegeven, dat wel, maar met spelers die niet van plan waren mee te werken aan de ambitie van Vreven. De wedstrijd die door Luc Wouters werd geleid begon trouwens met een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van de gebeurtenissen van 22 maart jl.
De bezoekers controleerden de ruime openingsfase van de wedstrijd, maar zonder noemenswaardige dreiging. W-B leek aanvankelijk de kat wat uit de boom te kijken, de bal aan de tegenstander te laten en te gokken op een rake counter en die kwamen er plots in het slotkwartier van een tegenvallende eerste helft vlot aan. Demir flopte technisch toen hij kansrijk was om alleen voor Hubert op te duiken, maar ook Schrijvers en Gano hadden veel beter moeten doen met goeie kansen. Toen iedereen zich al had neergelegd bij een magere 0-0 viel het doelpunt toch aan de overkant. Legear mocht te gemakkelijk Demir uitspelen en werkte proper af, meteen de ruststand.

Waar Standard in de eerste helft het meeste balbezit had, waren de rollen na rust omgekeerd. Standard kon er nog nauwelijks uitkomen en W-B ging gretig op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar het was te vaak net niet waarbij het opviel hoe slordig werd omgesprongen met het trappen van voorzetten. En alhoewel Moulin ook gisteren toonde dat hij uit het betere voetbalhout is gesneden, slaagde hij er gisteren niet in één enkele corner of vrijschop deftig te versturen. In het slotkwartier waren de Waaslanders, na het inbrengen van Nabab, Lengil en M.Sila, enkele keren dichtbij de 1-1, maar Guillaume Hubert was van mening dat Gano moest opdraaien voor zijn gemiste bekerfinale tegen Club Brugge van 2 weken geleden.

W-B heeft dus zijn start gemist en dat is jammer, want een puntje zou reeds voldoende geweest zijn om er voor te zorgen dat 4 ploegen na één speeldag samen aan de leiding stonden na de puntendeling zaterdag van Kortrijk en Moeskroen. Het is nu zaterdag 9 april best al meteen bingo in Moeskroen of play-off II zit er op voor Waasland-Beveren en dat zou toch een spijtig slot zijn van een seizoen waarin bij de supporters zo weinig wanklanken te horen waren en dat is uniek voor een ploeg die in het competitieslot toch heel even in aanraking kwam met degradatie. Interessant interview was er na de wedstrijd op Sporza Radio met Tom Boudeweel die maar bleef doorvragen over de plannen van Vreven voor volgend seizoen. Dat interview is hopelijk ergens terug te vinden op de website van Sporza, maar wat ik er van onthouden heb is het volgende : Stijn Vreven wil graag doorgaan bij W-B, maar zegt de lat weer wat hoger te willen leggen en hoopt dat het bestuur hem in die ambitie volgt. Hij spreekt resoluut tegen zijn oor stiekem al elders te luisteren hebben gelegd (STVV werd de voorbije weken genoemd, niet in het minst door hemzelf), maar dat verwierp hij door te zeggen : "zo zit ik niet in mekaar". Volgens Stijn zijn de gesprekken die momenteel lopen met de bedoeling zijn en de visie van de club naar volgend seizoen toe te matchen constructief, maar is het wenselijk dat er snel duidelijkheid komt in het belang van alle betrokken partijen. Over Thibault Moulin vertelde hij op vraag van Tom Boudeweel het volgende : "hij kan zeker mee bij een Belgische topclub, maar dan moet er wel veel geld op tafel komen aangezien hij nog een lopende verbintenis heeft."

Als de clubleiding van W-B meent dat het stapsgewijs een definitieve komaf wil maken met de plaatsen 15 en 16 in de eindstand, dan doet het er goed aan de vakman Vreven langer onderdak te bieden. Ik heb de laatste tijd vaak de indruk gehad dat het bestuur de ambitie van zijn coach niet kan of wil volgen en dat is jammer. Natuurlijk draait in het voetbal misschien niet alles, maar wel heel veel rond geld en wanneer dat ontbreekt wordt het lastig. In dat geval is het misschien een kwestie van slim zijn en heeft men volgens mij met Vreven wel een clever iemand in huis die spelers als bv. Schrijvers kan overtuigen zijn carrière op de Freethiel te herlanceren en als W-B daarvan beter wordt is dat een goeie zaak voor alle betrokken partijen.

Patrick Van Wesemael.